NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Biden για Colonial Pipeline: Δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής της Ρωσίας

Biden για Colonial Pipeline: Δεν υπάρχουν αποδείξεις εμπλοκής της Ρωσίας
11_05_2021 | 10:54 11_05_2021 | 10:57
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ενέργεια & Περιβάλλον

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, δήλωσε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να λάβει επιπλέον μέτρα καθώς ο τομέας της ενέργειας αντιμετωπίζει μια κολοσσιαία επίθεση στον κυβερνοχώρο με στόχο έναν από τους μεγαλύτερους αγωγούς καυσίμων στη χώρα.

Την Παρασκευή, η Colonial Pipeline σταμάτησε τις δραστηριότητές της και ενημέρωσε τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες ότι είχε πέσει θύμα επίθεσης ransomware. Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε από την εγκληματική ομάδα στον κυβερνοχώρο, γνωστή ως DarkSide, ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει περίπου 5.500 μίλια αγωγού, οδηγώντας σε διακοπή σχεδόν του ήμισυ του εφοδιασμού καυσίμων στην Ανατολική Ακτή.

Ο Biden είπε ότι μετά την επίθεση, λαμβάνει τακτικές ενημερώσεις για το θέμα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνησή του δεν διαθέτει πληροφορίες για να υποστηρίξει ισχυρισμούς ότι η Μόσχα βρίσκεται πίσω από την επίθεση ransomware. Πρόσθεσε ότι θα συνεχίσει να συζητά την κατάσταση με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin.

«Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία από τους ανθρώπους των υπηρεσιών πληροφοριών ότι εμπλέκεται η Ρωσία, παρόλο που υπάρχουν στοιχεία ότι το ransomware βρίσκεται στη Ρωσία, έχουν κάποια ευθύνη να το αντιμετωπίσουν», δήλωσε ο Biden από τον Λευκό Οίκο. Το Κρεμλίνο έχει προηγουμένως αρνηθεί ισχυρισμούς ότι έχει ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου τόνισαν πως πίσω από την επίθεση υπάρχουν οικονομικά κίνητρα. Ωστόσο, αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν είπαν αν η Colonial Pipeline συμφώνησε να πληρώσει τα λύτρα.

«Συνήθως πρόκειται για απόφαση του ιδιωτικού τομέα», δήλωσε η Anne Neuberger, αναπληρώτρια σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τον κυβερνοχώρο και τις αναδυόμενες τεχνολογίες, σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε για την πληρωμή των λύτρων.

«Αναγνωρίζουμε ότι τα θύματα επιθέσεων στον κυβερνοχώρο αντιμετωπίζουν συχνά μια πολύ δύσκολη κατάσταση και πρέπει απλά να υπολογίζουν το κόστος - όφελος όταν δεν έχουν άλλη επιλογή όσον αφορά την πληρωμή λύτρων» δήλωσε ο Neuberger.

Πρόσθεσε ότι το FBI προειδοποίησε στο παρελθόν τα θύματα επιθέσεων ransomware ότι η πληρωμή λύτρων θα μπορούσε να ενθαρρύνει περαιτέρω κακόβουλη δραστηριότητα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr