NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η AXA σταματά να καλύπτει για πληρωμές λύτρων από θύματα ransomware

Η AXA σταματά να καλύπτει για πληρωμές λύτρων από θύματα ransomware
11_05_2021 | 15:41 11_05_2021 | 16:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Ασφάλειες

Η ΑΧΑ Γαλλίας σταμάτησε να παίρνει cyber κινδύνους ή να γράφει ασφαλιστήρια κατά cyber κινδύνων που καλύπτουν τους πελάτες για πληρωμές λύτρων σε εισβολείς ransomware.

Το Associated Press ανέφερε ότι η κίνηση αποτελεί μια πρωτιά για τη βιομηχανία. Η AXA είναι μια από τις πέντε μεγαλύτερες ασφαλιστικές στην Ευρώπη και έλαβε την απόφαση καθώς οι επιθέσεις ransomware λαμβάνουν χώρα καθημερινά σε οργανισμούς σε όλο τον κόσμο.

Οι αλλαγές έλαβαν χώρα στη Γαλλία, αφού οι ηγέτες του τομέα κυβερνοασφάλειας στη γαλλική κυβέρνηση και οι Γάλλοι γερουσιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με τις τεράστιες πληρωμές που κατευθύνονται προς κυβερνοεγκληματίες, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης στο Παρίσι τον Απρίλιο.

Οι γαλλικές επιχειρήσεις, όπως εκείνες στις ΗΠΑ, έχασαν δισεκατομμύρια το 2020 λόγω καταστροφικών επιθέσεων ransomware, που έβγαλαν εκτός λειτουργίας ολόκληρους οργανισμούς για μέρες ή και εβδομάδες, με κάποιες να δείχνουν ότι η χώρα υπέστη απώλειες έως 5,5 δισ. δολαρίων.

Μόνο οι ΗΠΑ είχαν περισσότερες επιθέσεις ransomware το 2020 από τη Γαλλία, σύμφωνα με την εισαγγελέα Johanna Brousse.

Η Christine Weirsky, εκπρόσωπος της θυγατρικής της AXA στις ΗΠΑ, δήλωσε στο Associated Press ότι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια στον κυβερνοχώρο θα εξακολουθούν να καλύπτουν το κόστος της ανάκαμψης ενός οργανισμού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr