NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν γονίδιο που σχετίζεται με την επιληψία

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν γονίδιο που σχετίζεται με την επιληψία
13_05_2021 | 10:25
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Υγεία

Κινέζοι επιστήμονες ανακάλυψαν πρόσφατα ένα γονίδιο υπεύθυνο για την επιληψία, μια νευρολογική διαταραχή του εγκεφάλου.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο διεθνές περιοδικό Brain, περιέγραψε πως το γονίδιο UNC13B παρουσιάζει παραλλαγές που μπορούν να προκαλέσουν δυσάρεστες κρίσεις και μη φυσιολογικές αισθήσεις και συμπεριφορές.

Χρησιμοποιώντας μεθόδους ανίχνευσης γονιδίων, μια ερευνητική ομάδα από το Ιατρικό Πανεπιστήμιο Guangzhou στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ της Νότιας Κίνας, βρήκε νέες παραλλαγές του UNC13B σε οκτώ μη σχετιζόμενες οικογένειες από 446 περιπτώσεις με μερική επιληψία.

Σύμφωνα με ερευνητές, σε μερικούς ασθενείς, η μερική επιληψία έχει ποικίλες αιτίες όπως τραύμα, λοίμωξη, ανοσολογικές ανωμαλίες ή νεόπλασμα. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις η αιτία ήταν προηγουμένως άγνωστη.

Περαιτέρω αναλύσεις στη μελέτη έδειξαν ότι όλοι οι ασθενείς με τις παραλλαγές UNC13B είχαν ευνοϊκό αποτέλεσμα μετά τη θεραπεία, υποδεικνύοντας ότι η μερική επιληψία που προκαλείται από τις παραλλαγές γονιδίων μπορεί να αντιμετωπιστεί κλινικά με αντιεπιληπτική θεραπεία, δήλωσε ο επικεφαλής ερευνητής Liao Weiping.

Δεδομένου ότι οι γενετικές αιτίες της μερικής επιληψίας ήταν προηγουμένως ακαθόριστες, το εύρημα μπορεί επίσης να προσφέρει στους επιστήμονες νέες πληροφορίες για την προέλευση και την ανάπτυξη της επιληψίας, πρόσθεσε ο Liao.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr