NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Tesla: Βάζει τέλος στο Bitcoin, λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών

Tesla: Βάζει τέλος στο Bitcoin, λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών

Η Tesla σταματά να δέχεται bitcoin ως πληρωμή για τα αυτοκίνητά της, λόγω του ότι ανησυχεί πως θα συμβάλει σε μεγαλύτερη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων, σύμφωνα με δήλωση του CEO της, Elon Musk. Η Tesla άρχισε να δέχεται bitcoin στα τέλη Μαρτίου.

Ο Musk είπε επίσης ότι η Tesla δεν θα πουλά πλέον πια από τα $ 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε bitcoin που αγόρασε νωρίτερα φέτος. Η εταιρεία πούλησε μερικά από αυτά τα bitcoin στο πρώτο τρίμηνο του 2021, τα οποία τελικά βοήθησαν στην αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της.

Η Tesla λέει ότι θα συνεχίσει να δέχεται bitcoin (και θα εξετάσει το ενδεχόμενο πώλησης περισσότερων από αυτά) μόλις η διαδικασία εξόρυξης «μεταβεί σε πιο βιώσιμη ενέργεια». Η εταιρεία επίσης «κοιτάζει άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν <1% της ενέργειας / συναλλαγής του Bitcoin».

«Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά αυτό δεν μπορεί να επιφέρει μεγάλο κόστος στο περιβάλλον», αναφέρει η δήλωση του Musk.

Το Bitcoin καταναλώνει τόση ηλεκτρική ενέργεια ετησίως όση ολόκληρη η Ολλανδία, σύμφωνα με μια εκτίμηση. Όλη αυτή η ενέργεια έρχεται με ένα τεράστιο αποτύπωμα άνθρακα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr