NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Γερμανία απαγορεύει στο WhatsApp να χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών

Η Γερμανία απαγορεύει στο WhatsApp να χρησιμοποιεί δεδομένα χρηστών

​Η κορυφαία ρυθμιστική Αρχή προστασίας δεδομένων της Γερμανίας απαγόρευσε στο Facebook να χρησιμοποιεί δεδομένα από χρήστες του WhatsApp.

Η απόφαση ακολουθεί μια διαμάχη για τους τελευταίους όρους απορρήτου της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων, οι οποίοι θεωρούνται από την Αρχή παράνομοι.

Η κίνηση ακολουθεί έκτακτες συζητήσεις στο Αμβούργο, αφότου το WhatsApp ζήτησε από τους χρήστες να συναινέσουν σε νέους όρους ή να σταματήσουν να το χρησιμοποιούν. Το WhatsApp χρησιμοποιείται από σχεδόν 60 εκατομμύρια χρήστες στη Γερμανία.

Ο Johannes Caspar, επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων στο Αμβούργο δήλωσε: «Αυτή η οδηγία επιδιώκει να διασφαλίσει τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολλών εκατομμυρίων χρηστών που δίνουν τη συγκατάθεσή τους για τους όρους χρήσης σε όλη τη Γερμανία. Στόχος μου είναι να αποφύγω μειονεκτήματα και ζημιές που σχετίζονται με μια τέτοια διαδικασία».

Η ρυθμιστική αρχή πρότεινε ότι η απόφαση δεν αφορά μόνο στην προστασία του απορρήτου των χρηστών, αλλά και στην αποφυγή της χρήσης δεδομένων «για να επηρεαστούν οι αποφάσεις των ψηφοφόρων με στόχο τη χειραγώγηση δημοκρατικών επιλογών», επικαλούμενη τις προσεχείς κοινοβουλευτικές εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία.

Η ρυθμιστική αρχή θα υποβάλει τώρα την υπόθεση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προστασίας Δεδομένων, τον αρμόδιο φορέα για την επιβολή των κανόνων σε ολόκληρη την ΕΕ.

Το WhatsApp, το οποίο ανήκει στο Facebook, κατηγόρησε την Αρχή προστασίας δεδομένων του Αμβούργου ότι παρανόησε τον σκοπό της ενημέρωσης και είπε ότι δεν υπάρχει νόμιμη βάση για την απαγόρευση.

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων υπερασπίστηκε τους πιο πρόσφατους όρους απορρήτου, λέγοντας ότι δεν θα επηρεάσουν την εμπιστευτικότητα των μηνυμάτων που ανταλλάσσονται με φίλους και συγγενείς, σημειώνοντας πως έχουν ως κύριο στόχο να βοηθήσουν τις εταιρείες να επικοινωνούν καλύτερα με τους πελάτες τους μέσω της πλατφόρμας, ιδίως για να τους επιτρέψουν να διαθέτουν τα προϊόντα τους απευθείας σε αυτήν.

Ένας εκπρόσωπος του WhatsApp είπε: «Καθώς οι ισχυρισμοί της DPA του Αμβούργου είναι λάθος, η παραγγελία δεν θα επηρεάσει τη συνεχιζόμενη κυκλοφορία της ενημέρωσης. Παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι να παρέχουμε ασφαλείς και ιδιωτικές επικοινωνίες για όλους».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr