NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

NASA & Axiom ετοιμάζονται να στείλουν τους πρώτους ιδιώτες αστροναύτες στον ISS

NASA & Axiom ετοιμάζονται να στείλουν τους πρώτους ιδιώτες αστροναύτες στον ISS
13_05_2021 | 11:59 13_05_2021 | 12:01
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Καινοτομία & έρευνα

«Έπεσαν» οι υπογραφές μεταξύ της NASA και της Axiom Space για την πρώτη ιδιωτική αποστολή με αστροναύτες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, που θα πραγματοποιηθεί το νωρίτερο τον Ιανουάριο του 2022.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε ότι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουυν πρόσβαση σε διαστημικές πτήσεις μέσω αυτής της πρώτης ιδιωτικής αποστολής στο διαστημικό σταθμό» δήλωσε η Kathy Lueders, associate administrator για θέματα ανθρώπινης εξερεύνησης στο Αρχηγείο της NASA.

«Ένας από τους αρχικούς μας στόχους με το Commercial Crew Program, και με το Commercial Low-Earth Orbit Development Program, είναι ότι οι πάροχοι μας έχουν πελάτες πέρα από τη NASA για να αναπτύξουν μια εμπορική οικονομία σε χαμηλή τροχιά».

Η διαστημική πτήση, που ορίζεται ως Axiom Mission 1 (Ax-1), θα εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της NASA στη Φλόριντα και θα ταξιδέψει στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Μόλις φτάσουν, οι αστροναύτες θα περάσουν οκτώ ημέρες στο εργαστήριο που βρίσκεται σε τροχιά.

Οι διαχειριστές της NASA και της Axiom θα συντονίσουν τις δραστηριότητες σε τροχιά για τους ιδιώτες αστροναύτες που θα πραγματοποιούνται σε συντονισμό με τα μέλη του πληρώματος του διαστημικού σταθμού και τους ελεγκτές πτήσης στο έδαφος.

Η Axiom θα αγοράσει υπηρεσίες για την αποστολή από τη NASA. Η NASA θα αγοράσει από την Axiom τη δυνατότητα επιστροφής επιστημονικών δειγμάτων που πρέπει να διατηρούνται κρύα κατά τη μεταφορά τους στη Γη.

Η NASA άνοιξε το διαστημικό σταθμό για εμπορικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ιδιωτικών αποστολών αστροναυτών, στο πλαίσιο του σχεδίου της για ανάπτυξη μιας ισχυρής και ανταγωνιστικής οικονομίας σε χαμηλή τροχιά.

Για την αποστολή Ax-1, η Axiom πρότεινε τους Michael López-Alegría, Larry Connor, Mark Pathy και Eytan Stibbe ως βασικά μέλη του πληρώματος. Αυτοί οι ιδιώτες αστροναύτες θα εξεταστούν από τη NASA και τους συνεργάτες της και θα υποβληθούν σε ιατρικές δοκιμές. Ο López-Alegría θα λειτουργήσει ως κυβερνήτης της αποστολής.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr