NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Ινδία: Κίνητρα 2,46 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής μπαταριών

Ινδία: Κίνητρα 2,46 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής μπαταριών

​Το υπουργικό συμβούλιο της Ινδίας ενέκρινε την Τετάρτη την πρόταση του Υπουργείου Βαριάς Βιομηχανίας να παράσχει κίνητρα για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής μπαταριών με προηγμένες τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης, ύψους 2,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που ονομάζεται «National Programme on Advanced Chemistry Cell (ACC) Battery Storage», στοχεύει στη μείωση του όγκου των εισαγωγών της χώρας, όπως δήλωσε ο Prakash Javadekar, Υπουργός Βαριάς Βιομηχανίας και Δημόσιων Επιχειρήσεων της Ινδίας, σε συνέντευξη Τύπου.

«Όλη η ζήτηση των ACC καλύπτεται επί του παρόντος μέσω εισαγωγών στην Ινδία. Το Εθνικό Πρόγραμμα θα μειώσει την εξάρτηση από τις εισαγωγές», ανέφερε το υπουργείο σε σχετική δήλωση.

Η κυβέρνηση, η οποία δήλωσε ότι θα διεξαγάγει μια διαφανή διαδικασία υποβολής προσφορών και θα προσφέρει κίνητρα για μια πενταετία, στοχεύει στην επίτευξη παραγωγικής ικανότητας 50 GWh ACC και 5 GWh «εξιδεικευμένου» ACC.

Το υπουργείο δήλωσε ότι οι εταιρείες στις οποίες θα προσφερθούν τα κίνητρα θα αναμένεται να δημιουργήσουν εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ινδία, να διεξάγουν έρευνα και ανάπτυξη, να επενδύσουν περίπου 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα κατασκευής αποθήκευσης μπαταριών ACC και να διευκολύνουν τη δημιουργία ζήτησης για αποθήκευση μπαταριών στη χώρα.

Η πρωτοβουλία θα συμβάλει, επίσης, στη μείωση του «κόστους εισαγωγής πετρελαίου και θα βοηθήσει στην απόκτηση διαπιστευτηρίων πράσινης ενέργειας. Εκτός από την τροφοδοσία ηλεκτρικών οχημάτων, θα παράγει επίσης καθαρή ενέργεια για οικιακή κατανάλωση», υπογράμμισε ο Manish Sharma, πρόεδρος της επιτροπής αποθήκευσης ενέργειας FICCI και διευθύνων σύμβουλος της Panasonic India.

«Η κατασκευή ACC θα διευκολύνει τη ζήτηση για ηλεκτρικά ηλεκτρικά οχήματα, τα οποία αποδεικνύεται ότι είναι πολύ λιγότερο ρυπογόνα. Καθώς η Ινδία ακολουθεί μια φιλόδοξη ατζέντα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το πρόγραμμα θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της χώρας, κάτι που θα συνάδει με τη δέσμευση της Ινδίας για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής», ανέφερε το υπουργείο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr