NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ιταλία: Πρόστιμο στην Google για εξαίρεση εφαρμογής από το Android Auto [upd]

Ιταλία: Πρόστιμο στην Google για εξαίρεση εφαρμογής από το Android Auto [upd]
13_05_2021 | 14:29 14_05_2021 | 14:32
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η ρυθμιστική αρχή για θέματα ανταγωνισμού της Ιταλίας επέβαλε πρόστιμο 102 εκατομμυρίων ευρώ στην Google, για εξαίρεση μιας εφαρμογής e-mobility που αναπτύχθηκε από την Enel για το σύστημα Android.

Για περισσότερα από δύο χρόνια, η Google δεν επέτρεψε στο JuicePass της Enice να λειτουργεί σε Android Auto - ένα σύστημα που επιτρέπει την ασφαλή χρήση εφαρμογών σε αυτοκίνητα - περιορίζοντας άδικα τη χρήση του ενώ ευνοούνταν οι Google Maps, τόνισε η η ρυθμιστική Αρχή.

«Η αμφισβητούμενη συμπεριφορά μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής κινητικότητας σε μια κρίσιμη φάση, με πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων (EV)», ανέφερε.

Σε μια δήλωση που γνωστοποιούσε το πρόστιμο για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης, η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από την Google να διαθέσει το JuicePass στο Android Auto.

Το JuicePass ανήκει στη θυγατρική Enel X, «e-solutions» της Enel, η οποία κινήθηκε νομικά εναντίον της Google. Η εφαρμογή προσφέρει στους χρήστες υπηρεσίες για εύρεση και κράτηση σταθμών φόρτισης EV.

Η Google «διαφωνεί» με την απόφαση της αντιμονοπωλιακής ρυθμιστικής αρχής και θα εξετάσει τα έγγραφα για να αποφασίσει τα επόμενα βήματά της, δήλωσε εκπρόσωπος της Google στην Ιταλία.

Ενημέρωση: Από την Google, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

H βασική μας προτεραιότητα για το Android Auto είναι να διασφαλίσουμε ότι οι εφαρμογές λειτουργούν με ασφαλή τρόπο κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Για το λόγο αυτό έχουμε καθιερώσει αυστηρό πλαίσιο σχετικά με τα είδη των εφαρμογών που υποστηρίζουμε αυτή τη στιγμή, τα οποία βασίζονται σε ελέγχους απόσπασης της προσοχής των οδηγών καθώς και σε θεσμικά και βιομηχανικά πρότυπα. Χιλιάδες εφαρμογές είναι ήδη συμβατές με το Android Auto, ενώ στόχος μας είναι να επιτραπεί σε ακόμη περισσότερους δημιουργούς να εντάξουν τις εφαρμογές τους στη πλατφόρμα. Για παράδειγμα, παρέχουμε υποδείγματα για εφαρμογές σχετικά με την πλοήγηση, τη φόρτιση και τη στάθμευση, διαθέσιμα σε όλους τους δημιουργούς. Διαφωνούμε με την απόφαση της Αρχής, με κάθε σεβασμό προς αυτήν, και θα εξετάσουμε τα σχετικά στοιχεία ώστε να αποφασίσουμε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr