NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Το ψηφιακό νόμισμα της Facebook «μεταναστεύει» από την Ελβετία στις ΗΠΑ

Το ψηφιακό νόμισμα της Facebook «μεταναστεύει» από την Ελβετία στις ΗΠΑ

Το Diem, που υποστηρίζεται από το Facebook, εγκατέλειψε τις προσπάθειες για την απόκτηση άδειας από την ελβετική Finma και αντ 'αυτού μεταφέρει την εστίασή του στις ΗΠΑ.

Ο Diem Association, που επιβλέπει την ανάπτυξη του σχετικού ψηφιακού νομίσματος, μετέφερε τις δραστηριότητές της στις ΗΠΑ και συνεργάζεται με την αμερικανική τράπεζα Silvergate που είναι φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, η οποία θα γίνει η αποκλειστική εκδότρια του stablecoin.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ο σχηματισμός της συνεργασίας είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία ενός πιλότου για το Diem.

Ο Stuart Levey, διευθύνων σύμβουλος της Diem, σχολίασε: «Είμαστε δεσμευμένοι σε ένα σύστημα πληρωμών που είναι ασφαλές για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις, που πραγματοποιεί τις πληρωμές γρηγορότερα και φθηνότερα και εκμεταλλεύεται την τεχνολογία blockchain για να φέρει τα οφέλη του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε περισσότερους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Silvergate για να υλοποιήσουμε αυτό το κοινό όραμα».

Η Diem Networks US θα εγγραφεί ως επιχείρηση παροχής χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στο Υπουργείου Οικονομικών, πριν από τα σχέδια διεξαγωγής πιλοτικού για συναλλαγές P2P.

Η απομάκρυνση από την Ευρώπη μπορεί να θεωρηθεί ως άλλο ένα μειονέκτημα για το αμφιλεγόμενο πρόγραμμα ψηφιακού νομίσματος, το οποίο αντιμετώπισε έντονη αντίθεση από τους χρηματοπιστωτικούς ρυθμιστές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr