NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από τη μεγάλη επίθεση ransomware

Λύτρα 5 εκατομμυρίων δολαρίων μετά από τη μεγάλη επίθεση ransomware

Η Colonial Pipeline πλήρωσε ένα μεγάλο ποσό σε λύτρα, αφού η εταιρεία έπεσε θύμα μιας εκτεταμένης κυβερνοεπίθεσης.

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα, ένας Αμερικανός αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε ανώνυμα, επιβεβαίωσε ότι η Colonial πλήρωσε σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Δεν έγινε γνωστό πότε πραγματοποιήθηκε η συναλλαγή.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Joe Biden, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα. Η γραμματέας Τύπου του Λευκού Οίκου, Jen Psaki, είπε σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι παραμένει η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να μην πληρώνονται λύτρα, καθώς αυτό μπορεί να δώσει κίνητρα στους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις.

Η επίθεση της περασμένης εβδομάδας, που πραγματοποιήθηκε από μια εγκληματική ομάδα γνωστή ως DarkSide, ανάγκασε την εταιρεία να κλείσει περίπου 5.500 μίλια αγωγού, οδηγώντας σε διακοπή ενός μεγάλου μέρους του συστήματος τροφοδοσίας καυσίμων στην αμερικανική Ανατολική Ακτή και προκαλώντας έλλειψη βενζίνης στα νοτιοανατολικά.

Οι επιθέσεις Ransomware περιλαμβάνουν κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί αρχεία σε μια συσκευή ή δίκτυο, οδηγώντας σε μη λειτουργία του συστήματος. Οι εγκληματίες πίσω από αυτούς τους τύπους κυβερνοεπιθέσεων απαιτούν συνήθως λύτρα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των δεδομένων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr