NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Συνεργασία SpaceX - Google για τη δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου Starlink

Συνεργασία SpaceX - Google για τη δορυφορική υπηρεσία διαδικτύου Starlink

Η Google υπέγραψε συμφωνία με την SpaceX της Elon Musk για τη χρήση της δορυφορικής υπηρεσίας διαδικτύου της δεύτερης, Starlink, στην cloud μονάδα.

Η SpaceX θα εγκαταστήσει τερματικά της Starlink στα κέντρα δεδομένων cloud της Google σε όλο τον κόσμο, με στόχο τη χρήση του cloud από πελάτες της Starlink. Την ίδια στιγμή, η Google θα έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί το γρήγορο Διαδίκτυο του δορυφορικού δικτύου για τους εταιρικούς πελάτες της.

Οι δυνατότητες Starlink - Google Cloud, που περιλαμβάνουν ασφαλή παράδοση δεδομένων σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, θα είναι διαθέσιμες έως το τέλος του 2021. Η SpaceX θα εγκαταστήσει το πρώτο τερματικό Starlink στο κέντρο δεδομένων στο Νέο Όλμπανι του Οχάιο, ενώ τα αναλυτικά σχέδια για τη συνεργασία θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Η συμφωνία είναι μια φυσική συμμαχία για τη SpaceX και την Google - η οποία, το 2015, επένδυσε 900 εκατομμύρια δολάρια στη διαστημική εταιρεία για να καλύψει μια σειρά τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής δορυφόρων Starlink.

Μέχρι στιγμής, η SpaceX εκτόξευσε 1.625 δορυφόρους Starlink, με περίπου 1.550 να βρίσκονται σε τροχιά. Ένα πρόγραμμα Starlink beta που ξεκίνησε πέρυσι έχει τουλάχιστον 10.000 χρήστες σε ΗΠΑ, Καναδά και μερικές ευρωπαϊκές χώρες, με τουλάχιστον 500.000 καταθέσεις των 100 δολαρίων από υποψήφιους πελάτες της υπηρεσίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr