NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Google: Ετοιμάζει εργαλείο AI για την διάγνωση παθήσεων του δέρματος

Google: Ετοιμάζει εργαλείο AI για την διάγνωση παθήσεων του δέρματος
19_05_2021 | 10:49 19_05_2021 | 10:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα, Υγεία

Η Google παρουσίασε ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσει παθήσεις του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών, βάσει εικόνων που θα ανεβάζουν οι ασθενείς.

Μια δοκιμαστική έκδοση του συγκεκριμένου εργαλείου, που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο του τεχνολογικού γίγαντα, το Google IO, αναμένεται πως θα διατεθεί αργότερα φέτος. Στην εφαρμογή έχει απονεμηθεί σήμα CE για χρήση ως ιατρικό εργαλείο στην Ευρώπη.

Το AI μπορεί να αναγνωρίσει 288 παθήσεις του δέρματος, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για να υποκαταστήσει την ιατρική διάγνωση και θεραπεία, όπως τόνισε η εταιρεία.

Χρειάστηκαν τρία χρόνια για να αναπτυχθεί και έχει εκπαιδευτεί σε ένα σύνολο δεδομένων 65.000 εικόνων διαγνωσμένων παθήσεων, και σε εκατομμύρια εικόνες που έδειχναν σημάδια για τα οποία ανησυχούσαν οι άνθρωποι, αλλά και σε χιλιάδες εικόνες υγιούς δέρματος, σε όλες τις αποχρώσεις και τόνους.

Εκτός από τη χρήση εικόνων, η εφαρμογή απαιτεί επίσης από τους ασθενείς να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτημάτων.

Βασίζεται σε προηγούμενα εργαλεία που έχει αναπτύξει η Google για να μάθει να εντοπίζει τα συμπτώματα ορισμένων καρκίνων και φυματίωσης.

Η εταιρεία αναφέρει ότι υπάρχουν περίπου 10 δισεκατομμύρια αναζητήσεις για προβλήματα δέρματος, μαλλιών και νυχιών στη μηχανή αναζήτησης κάθε χρόνο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr