NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κίνα: Τέλος τα κρυπτονομίσματα για τράπεζες και εταιρείες πληρωμών

Κίνα: Τέλος τα κρυπτονομίσματα για τράπεζες και εταιρείες πληρωμών
19_05_2021 | 10:59 19_05_2021 | 11:00
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Κίνα απαγόρευσε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και τις εταιρείες πληρωμών της χώρας να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με συναλλαγές κρυπτονομισμάτων και προειδοποίησε τους επενδυτές για κερδοσκοπικές συναλλαγές.

Σύμφωνα με την απαγόρευση, τέτοια ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων τραπεζών και διαδικτυακών καναλιών πληρωμών, δεν πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες καμία υπηρεσία που περιλαμβάνει κρυπτονομίσματα, όπως εγγραφή, διαπραγμάτευση, εκκαθάριση και διακανονισμό, ούτε να παρουσιάζουν σχετικά προϊόντα.

«Πρόσφατα, οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν στα ύψη και μειώθηκαν, και η κερδοσκοπική διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων έχει ανακάμψει, παραβιάζοντας σοβαρά την ασφάλεια της περιουσίας των ανθρώπων και διαταράσσοντας την κανονική οικονομική και χρηματοοικονομική τάξη», ανέφερε σχετική ανακοίνωση.

Η Κίνα έχει απαγορεύσει τις ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων και τις αρχικές προσφορές νομισμάτων, αλλά δεν έχει απαγορεύσει σε ιδιώτες την κατοχή κρυπτονομισμάτων.

Οι κινήσεις δεν είναι οι πρώτες του Πεκίνου ενάντια στα ψηφιακά νομίσματα. Το 2017, η Κίνα έκλεισε τα τοπικά ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, καταστρέφοντας μια αγορά που αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας συναλλαγής γύρω από το bitcoin.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr