NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Johnson: 1 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση πόλεων που βρίσκονται μακριά από το Λονδίνο

Johnson: 1 δισ. ευρώ για την αναβάθμιση πόλεων που βρίσκονται μακριά από το Λονδίνο
19_05_2021 | 12:03 19_05_2021 | 12:04
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Boris Johnson ανακοίνωσε μια σειρά έργων αστικής αναβάθμισης αξίας σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, για πόλεις που βρίσκονται μακριά από το Λονδίνο, στο πλαίσιο της υπόσχεσής του να «αλλάξει επίπεδο» στην οικονομία της χώρας.

Ο Johnson δήλωσε, επίσης, ότι περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών και Επιχειρήσεων θα μεταφερθούν στην κεντρική Αγγλία, σε Εδιμβούργο και Μπέλφαστ, έως το 2025.

«Καθώς η χώρα επιστρέφει στα πόδια της, η κυβέρνηση ανανεώνει τη δέσμευσή της να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που έχουν πραγματικά σημασία για τους ανθρώπους», τόνισε ο ίδιος.

Μεταξύ των έργων εντοπίζεται ένας νέος κινηματογράφος και αίθουσα φαγητού στο Grimsby, ένας νέος χώρος για παραστάσεις στο Taunton στη δυτική Αγγλία και η μετατροπή χώρων λιανικής σε γραφεία και χώρους φιλοξενίας στο Sutton-in-Ashfield, στη βόρεια Αγγλία.

Περαιτέρω 10 εκατομμύρια λίρες θα δαπανηθούν για τη βελτίωση της εκπαίδευσης σε τέσσερις τοπικές αρχές και ένα πρόγραμμα για τους ευάλωτους νέους θα επεκταθεί κατά 18 εκατομμύρια λίρες.

Τα κενά στην οικονομική παραγωγικότητα μεταξύ Λονδίνου και άλλων περιοχών του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν τόσο μεγάλα όσο το 1901, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση που δημοσιεύθηκε πέρυσι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr