NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Καινοτομία & έρευνα
ανάγνωση

Η Google θέλει να δημιουργήσει έναν «χρήσιμο κβαντικό υπολογιστή» έως το 2029

Η Google θέλει να δημιουργήσει έναν «χρήσιμο κβαντικό υπολογιστή» έως το 2029

Η Google στοχεύει να δημιουργήσει έναν «χρήσιμο κβαντικό υπολογιστή» έως το τέλος της δεκαετίας, όπως εξήγησε σε μια ανάρτηση ιστολογίου.

Ο γίγαντας της αναζήτησης ελπίζει ότι η τεχνολογία θα βοηθήσει στην επίλυση μιας σειράς μεγάλων προβλημάτων όπως η σίτιση του κόσμου, η κλιματική αλλαγή και η ανάπτυξη καλύτερων φαρμάκων.

Για την ανάπτυξη της τεχνολογίας, η Google παρουσίασε μια νέα πανεπιστημιούπολη στη Santa Barbara που περιέχει ένα κβαντικό κέντρο δεδομένων, εργαστήρια έρευνας και εγκαταστάσεις κατασκευής τσιπ κβαντικού επεξεργαστή. Θα δαπανήσει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη της τεχνολογίας την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Ο στόχος που ανακοινώθηκε στο Google I / O την Τρίτη έρχεται ενάμιση χρόνο μετά την ανακοίνωση της Google ότι είχε επιτύχει κβαντική υπεροχή, ένα ορόσημο που δείχνει ότι ένας κβαντικός υπολογιστής πραγματοποίησε έναν υπολογισμό που θα ήταν αδύνατος σε έναν «παραδοσιακό» υπολογιστή.

Η Google λέει ότι ο κβαντικός υπολογιστής της μπόρεσε να πραγματοποιήσει έναν υπολογισμό σε 200 δευτερόλεπτα, που θα απαιτούσε 10.000 χρόνια ή περισσότερο σε έναν παραδοσιακό υπερυπολογιστή.

Όμως, οι ανταγωνιστές, που αγωνίζονται να κατασκευάσουν τους δικούς τους κβαντικούς υπολογιστές, θέτουν αμφιβολίες για την πρόοδο της Google. Αντί να χρειαστεί 10.000 χρόνια, η IBM ισχυρίστηκε ότι ένας παραδοσιακός υπερυπολογιστής θα μπορούσε πραγματικά να εκτελέσει την εργασία σε 2,5 ημέρες ή λιγότερο.

Αυτή η επιπλέον ισχύς επεξεργασίας θα μπορούσε να είναι χρήσιμη για την προσομοίωση μορίων, και ως εκ τούτου της φύσης, με ακρίβεια, λέει η Google. Αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε καλύτερες μπαταρίες και να αναπτύξουμε πιο στοχευμένα φάρμακα, επειδή ένας κβαντικός υπολογιστής θα μπορούσε να εκτελέσει προσομοιώσεις προτού μια εταιρεία επενδύσει στην κατασκευή πρωτοτύπων πραγματικού κόσμου.

Η Google αναμένει, επίσης, ότι ο κβαντικός υπολογιστής θα έχει μεγάλα οφέλη για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr