NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο ιδρυτής του TikTok παραιτείται από CEO - «Δεν έχω κάποιες από τις δεξιότητες»

Ο ιδρυτής του TikTok παραιτείται από CEO - «Δεν έχω κάποιες από τις δεξιότητες»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ByteDance ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τη θέση του, από την οποία οδήγησε την εταιρεία στο να εξελιχθεί στην πιο πολύτιμη startup στον κόσμο.

Ο Zhang Yiming, ο οποίος ίδρυσε την ByteDance το 2012, θα μεταβεί σε άλλη θέση στην εταιρεία και ο συνιδρυτής Liang Rubo θα γίνει ο νέος CEO. Ο Liang είναι επί του παρόντος επικεφαλής HR στην ByteDance.

Σε μια εσωτερική επιστολή που η ByteDance δημοσίευσε αργότερα, ο Zhang εξέφρασε τη θέση του και ότι αισθάνεται πως θα είναι πιο αποτελεσματικός σε έναν άλλο ρόλο. Ο Zhang είπε: «ανησυχώ ότι εξακολουθώ να βασίζομαι πάρα πολύ στις ιδέες που είχα πριν ξεκινήσω την εταιρεία και δεν έχω αμφισβητήσει τον εαυτό μου ενημερώνοντας αυτές τις έννοιες».

«Νομίζω ότι κάποιος άλλος μπορεί να οδηγήσει καλύτερα την πρόοδο σε τομείς όπως η βελτιωμένη καθημερινή διαχείριση», συνέχισε. «Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω κάποιες από τις δεξιότητες που κάνουν τον ιδανικό διευθυντή. Ενδιαφέρομαι περισσότερο να αναλύσω τις οργανωτικές αρχές και τις αρχές της αγοράς και να αξιοποιήσω αυτές τις θεωρίες για να μειώσω περαιτέρω τη διαχείριση, αντί να διαχειριστώ τους ανθρώπους. Παρομοίως, δεν είμαι πολύ κοινωνικός, προτιμώ μοναχικές δραστηριότητες όπως το να είμαι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο, να διαβάζω, να ακούω μουσική και να ονειρεύομαι τι μπορεί να είναι δυνατό».

Ο Zhang περιγράφει τον Liang ως «ανεκτίμητο συνεργάτη» και ξεκίνησε συζητήσεις σχετικά με το να αναλάβει ως CEO της ByteDance τον Μάρτιο. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους έξι μήνες και ο νέος ρόλος του Zhang θα επικεντρωθεί στην «μακροπρόθεσμη στρατηγική, την εταιρική κουλτούρα και την κοινωνική ευθύνη», σύμφωνα με την εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr