NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Η Colonial Pipeline επιβεβαιώνει ότι έδωσε 4,4 εκατ. σε λύτρα για ransomware

Η Colonial Pipeline επιβεβαιώνει ότι έδωσε 4,4 εκατ. σε λύτρα για ransomware

Η Colonial Pipeline επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε λύτρα 4,4 εκατομμυρίων δολαρίων στην εγκληματική κυβερνοσυμμορία που είναι υπεύθυνη για την επίθεση στον αγωγό καυσίμων στις ΗΠΑ - κάτι που οδήγησε την εταιρεία στο να την βγει εκτός λειτουργίας.

Ο επικεφαλής της δήλωσε στην Wall Street Journal ότι ενέκρινε την πληρωμή στις 7 Μαΐου, λόγω αβεβαιότητας για το χρονικό διάστημα που θα συνεχιζόταν η διακοπή λειτουργίας. «Ξέρω ότι είναι μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη απόφαση», δήλωσε ο Joseph Blount στην πρώτη του συνέντευξη μετά την επίθεση.

Ο αγωγός 5.500 μιλίων (8.900 χλμ.) μεταφέρει 2,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Σύμφωνα με την Colonial Pipeline, μεταφέρει το 45% της προμήθειας πετρελαίου ντίζελ, βενζίνης και καυσίμων στην Ανατολική Ακτή.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε στην Journal ότι η εταιρεία αποφάσισε να πληρώσει τα λύτρα μετά από συζητήσεις με ειδικούς που είχαν προηγουμένως ασχοληθεί με την DarkSide, την εγκληματική οργάνωση πίσω από την επίθεση.

«Δεν πήρα [αυτή την απόφαση] ελαφρά τη καρδία. Παραδέχομαι ότι δεν αισθανόμουν άνετα βλέποντας τα χρήματα να βγαίνουν από την πόρτα και να κατευθύνονται σε ανθρώπους σαν αυτούς». «Αλλά ήταν το σωστό να κάνουμε για τη χώρα», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προτείνει στις εταιρείες να μην πληρώνουν εγκληματίες για επιθέσεις ransomware. Η Colonial Pipeline τέθηκε εκτός σύνδεσης την Παρασκευή 7 Μαΐου μετά την επίθεση στον κυβερνοχώρο.

Σε αντάλλαγμα για την πληρωμή Bitcoin, η εταιρεία έλαβε ένα εργαλείο αποκρυπτογράφησης, ώστε να μπορεί να ξεκλειδώσει τα συστήματα της - αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για την άμεση επανεκκίνηση τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr