NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

Γιατί τα 20 δεν είναι τα νέα 30

Γιατί τα 20 δεν είναι τα νέα 30

Μια απ' τις πιο σημαντικές ομιλίες που έχω δει ποτέ είναι αυτή, της Meg Jay στο TED 2013.

Η Meg Jay, αμερικανίδα κλινική ψυχολόγος αφιέρωσε την ομιλία της στους εικοσάρηδες, αντιστρέφοντας τη θεώρηση για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη δεκαετία των 20.

Μέσα απ' την ομιλία της, δίνει ώθηση στους νέους ενήλικες να γίνουν περισσότερο δημιουργικοί και να δοκιμάζουν συνεχώς τις δυνάμεις τους, χωρίς να επαναπαύονται στα «επόμενα χρόνια που θα έρθουν».

Η Meg μ' αυτήν την ομιλία της ξεκίνησε ένα νέο κύκλο συζητήσεων στον web κόσμο.

Συνεντεύξεις και παρουσιάσεις του βιβλίου της Meg Jay, αλλά και της ομιλίας της, φιλοξενήθηκαν σε εκατομμύρια blogs παγκοσμίως.

Τι ήταν αυτό όμως το τόσο σπουδαίο που αναφέρθηκε στην ομιλία της;

Η Meg Jay επικεντρώθηκε στις ικανότητες των νέων που αναπτύσσονται στη διάρκεια εκείνης της δεκαετίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την κλινική ψυχολόγο, το 80% των πιο σημαντικών εμπειριών που πρόκειται να ζήσουμε συμβαίνουν έως την ηλικία των 35.

Γι' αυτό και η προτροπή της Jay προς τους εικοσάρηδες είναι να ξεκινήσουν τώρα να προσπαθούν και να δοκιμάσουν ό,τι τους έλκει, κάνοντας λάθη και μαθαίνοντας καλύτερα τον ίδιο τον εαυτό τους.

Η σημασία της ομιλίας αυτής όμως δεν είναι μόνο η παρακίνηση για πράξη, αλλά και η προσπάθεια να θέσει κάποιος τις σωστές βάσεις για το μέλλον του.

Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια στάση ζωής και για ένα τρόπο σκέψης απέναντι σε ό,τι μπορεί να ενδιαφέρει ένα νέο ενήλικα.

Η ομιλία της ξεκινά με το παράδειγμα της περίπτωσης μιας ασθενούς της. Παρουσιάζοντας την ιστορία της, ξεδιπλώνει τη σκέψη της για τις ικανότητες των νέων και τον τρόπο που θα πρέπει να μάθουν να τις αξιοποιούν.

➢ Μπορείς να δεις εδώ μια κριτική για την ομιλία της Meg Jay.
➢ Περισσότερα για το βιβλίο της εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr