NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ: «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα

ΗΠΑ: «Σφίγγει» ο κλοιός γύρω από τις συναλλαγές με κρυπτονομίσματα
21_05_2021 | 12:23 21_05_2021 | 12:24
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Το αμερικανικό Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι λαμβάνει μέτρα που βάζουν στο στόχαστρο την αγορά των κρυπτονομισμάτων, απαιτώντας οποιαδήποτε μεταφορά αξίας 10.000 δολαρίων ή περισσότερο να αναφέρεται στην Εσωτερική Υπηρεσία Εσόδων.

«Τα κρυπτονομίσματα θέτουν ήδη ένα σημαντικό πρόβλημα εντοπισμού, διευκολύνοντας την παράνομη δραστηριότητα, συμπεριλαμβανομένης της φοροδιαφυγής», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Ένας αυξανόμενος αριθμός αναλυτών της Wall Street τον τελευταίο χτύπησε καμπανάκι, αναφέροντας ότι οι ρυθμιστικές αρχές στο Υπουργείο Οικονομικών και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα μπορούσαν σύντομα να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων.

Η απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης ανακοίνωσης σχετικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης Biden για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Μεταξύ των προτάσεων που εξετάζουν οι αξιωματούχοι είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησης και της τεχνολογίας του IRS, καθώς και οι αυστηρότερες κυρώσεις για όσους αποφεύγουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Υπουργείου Οικονομικών, η διαφορά μεταξύ των φόρων που οφείλονται στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. και εκείνων που πραγματικά πληρώθηκαν ανήλθε σε περίπου 600 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr