NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στήριξη σε μικρές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Εγγύηση για το Μέλλον»

Στήριξη σε μικρές επιχειρήσεις μέσω του προγράμματος «Εγγύηση για το Μέλλον»

​Με την επιχειρηματικότητα να επιστρέφει, σταδιακά και ανά κλάδο, σε μια «κανονικότητα», γίνεται σαφές πως οι επιχειρήσεις που βρέθηκαν αντιμέτωπες με αναστολή λειτουργίας και διακοπή ταμειακών ροών χρειάζονται στήριξη.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο την χρηματοδότηση των ελληνικών επιχειρήσεων και της ανάκαμψης τους, η Εθνική Τράπεζα παρέχει, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, χρηματοδοτήσεις με την εγγύηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων COVID-19.

Το πρόγραμμα «Εγγύηση για το Μέλλον» στηρίζει τις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας για μικρές επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, που παρουσιάζουν τζίρο έως 200.000.

Εξασφαλίζει τα ακόλουθα:

  • Χρηματοδότηση για κεφάλαιο κίνησης το 25% του τζίρου σας για το 2019 και έως €50.000,
  • Εγγύηση κατά 80% από το «Ταμείο Εγγυοδοσίας Covid-19 - Γ’ Κύκλος» της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας,
  • Διάρκεια έως 5 χρόνια, με δυνατότητα περιόδου χάριτος,
  • Προνομιακό επιτόκιο.

Επιλέξιμες είναι οι Πολύ Μικρές επιχειρήσεις που έχουν συσταθεί πριν την υποβολή του αιτήματος στην Τράπεζα και δραστηριοποιούνται σε επιλέξιμο Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ), ανεξαρτήτως νομικής μορφής, οι οποίες λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα.

Τονίζεται πως το πρόγραμμα είναι σε ισχύ μέχρι το τέλος του έτους και αφορά ενήμερους δανειολήπτες που δεν έχουν λάβει χρηματοδότηση στους δύο προηγούμενους κύκλους του.

Οι πόροι του Ταμείου Εγγυοδοσίας συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και το Ελληνικό Δημόσιο και προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) 2014-2020.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εδώ.

Για να καταχωρήσετε την αίτηση χρηματοδότησης στο ependyseis.gr παρακολουθείστε τα βήματα στο παρακάτω video και επιλέξτε την Εθνική Τράπεζα για τη χρηματοδότησή σας.

logos_ethnikh_adv.png?mtime=20210524125005#asset:269901

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr