NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Fuchsia OS: «Εκκίνηση» για το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

Fuchsia OS: «Εκκίνηση» για το νέο λειτουργικό σύστημα της Google

​Το πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα Fuchsia της Google φτάνει, για πρώτη φορά, σε καταναλωτική συσκευή: το Nest Hub πρώτης γενιάς.

Η εργασία της Google για το λειτουργικό σύστημα Fuchsia εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016 και το OS ανοιχτού κώδικα είναι αξιοσημείωτο επειδή δεν βασίζεται σε πυρήνα Linux, αλλά χρησιμοποιεί ένα μικροπυρήνα που ονομάζεται Zircon.

«Δεν διαθέτεις ένα νέο λειτουργικό σύστημα κάθε μέρα, αλλά σήμερα είναι μια τέτοια ημέρα», έγραψε στο Twitter ένα στέλεχος της Google για το έργο Fuchsia OS, ο Petr Hosek.

Ενώ η διάθεση στο Nest Hub (το οποίο κυκλοφόρησε αρχικά ως Google Home Hub πριν μετονομαστεί) ξεκινά σήμερα, η όλη διαδικασία θα διαρκέσει αρκετούς μήνες.

Παρόλο που το Nest Hub θα αντικαταστήσει το τρέχον Cast OS για το Fuchsia OS, τα διεθνή μέσα σημειώνουν ότι η εμπειρία είναι πιθανό να είναι σχεδόν πανομοιότυπη και οι περισσότεροι χρήστες είναι απίθανο να παρατηρήσουν την αλλαγή.

Η Google το αποκαλεί «ασφαλές, ενημερωμένο, χωρίς αποκλεισμούς και ρεαλιστικό». Γνωρίζουμε ότι το λειτουργικό σύστημα θα μπορούσε τελικά να εντοπιστεί σε φορητούς υπολογιστές και smartphone, αλλά το Fuchsia φαίνεται πως δεν προορίζεται να αντικαταστήσει εξ ολοκλήρου το Android ή το Chrome OS.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr