NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Στο «μικροσκόπιο» των γερμανικών Αρχών μπαίνει ο κολοσσός Google

Στο «μικροσκόπιο» των γερμανικών Αρχών μπαίνει ο κολοσσός Google

​Οι γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές άνοιξαν έρευνα σχετικά με τη θέση της Google στην αγορά και τον τρόπο με τον οποίο η μηχανή αναζήτησης και ο διαφημιστικός τομέας χειρίζονται τα δεδομένα των χρηστών.

Η Bundeskartellamt δήλωσε την Τρίτη ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία εναντίον οντοτήτων της Google στη Γερμανία, την Ιρλανδία και την Καλιφόρνια, βάσει νέων διατάξεων του γερμανικού νόμου περί ανταγωνισμού που ισχύουν για μεγάλες ψηφιακές εταιρείες. Παρόμοιοι έλεγχοι ξεκίνησαν τους τελευταίους μήνες με επίκεντρο τις Facebook και Amazon.

Σύμφωνα με τις διατάξεις, οι οποίες τέθηκαν σε ισχύ τον Ιανουάριο, το Ομοσπονδιακό Γραφείο μπορεί να απαγορεύσει σε εταιρείες που έχουν «πρωταρχική σημασία για τον ανταγωνισμό μεταξύ των αγορών» να επικεντρώσουν σε πρακτικές που θεωρούνται αντιανταγωνιστικές.

«Λόγω του μεγάλου αριθμού ψηφιακών υπηρεσιών που προσφέρονται από την Google, όπως η μηχανή αναζήτησης, το YouTube, οι Χάρτες, το λειτουργικό σύστημα Android και το πρόγραμμα περιήγησης Chrome, η εταιρεία θα μπορούσε να θεωρηθεί πρωταρχικής σημασίας για τον ανταγωνισμό μεταξύ των αγορών», τόνισε ο επικεφαλής του ρυθμιστικού φορέα, Andreas Mundt.

Ένας δεύτερος έλεγχος θα εξετάσει τους όρους επεξεργασίας δεδομένων της Google. «Ένα βασικό ερώτημα σε αυτό το πλαίσιο είναι εάν οι καταναλωτές που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της Google έχουν επαρκή επιλογή ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιήσει τα δεδομένα τους», δήλωσε ο Mundt.

Οι ρυθμιστικές αρχές θα εξετάσουν εάν η Google απαιτεί από τους χρήστες να συμφωνήσουν στην επεξεργασία των δεδομένων τους εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες της, «χωρίς να τους δώσει επαρκή επιλογή ως προς το εάν, πώς και για ποιο σκοπό υποβάλλονται σε επεξεργασία τέτοια δεδομένα».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr