NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι η Xiaomi δεν είναι «κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική εταιρεία»

ΗΠΑ: Παραδέχονται ότι η Xiaomi δεν είναι «κομμουνιστική κινεζική στρατιωτική εταιρεία»
26_05_2021 | 10:47 26_05_2021 | 13:18
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Xiaomi, μία από τις εταιρείες τεχνολογίας υψηλού προφίλ της Κίνας που βρέθηκε στο στόχαστρο της κυβέρνησης Trump, απομακρύνθηκε από μια αμερικανική μαύρη λίστα που την χαρακτήριζε ως Κομμουνιστική Κινεζική Στρατιωτική Εταιρεία.

Το Δικαστήριο για την Περιφέρεια της Κολούμπια εξέδωσε μια τελική απόφαση που ακυρώνει τον χαρακτηρισμό της Xiaomi ως από το Υπουργείο Άμυνας, κάτι που θα απαγόρευε στους Αμερικανούς να επενδύουν στον κινεζικό γίγαντα τεχνολογίας.

«Η εταιρεία είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των παγκόσμιων χρηστών, συνεργατών, υπαλλήλων και μετόχων της», δήλωσε εκπρόσωπος της Xiaomi, ενώ επανέλαβε ότι είναι μια ανοιχτή, διαφανής, ανεξάρτητη εταιρεία.

«Η εταιρεία θα συνεχίσει να παρέχει αξιόπιστα προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες και να κατασκευάζει αδιάκοπα εκπληκτικά προϊόντα με ειλικρινείς τιμές, ώστε όλοι στον κόσμο να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσω της καινοτόμου τεχνολογίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ η Xiaomi κατάφερε να βγει από το στόχαστρο, η κυβέρνηση Biden δεν έχει δώσει καμία ένδειξη ότι θα αρθούν οι κυρώσεις του Trump για τη Huawei. Το τμήμα καταναλωτικών προϊόντων της Huawei έχει πληγεί από την αδυναμία να συνεργαστεί με εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ, αλλά η εταιρεία κατασκευάζει επίσης εξοπλισμό δικτύου που πολλοί πολιτικοί έχουν κατηγορήσει ότι θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.

Αυτήν την εβδομάδα ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, Ren Zhengfei, έστειλε ένα εσωτερικό σημείωμα στο προσωπικό λέγοντας ότι η Huawei πρέπει να κάνει «στροφή» στο λογισμικό, ώστε να ξεπεράσει τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Με αφορμή την οριστική απόφαση των αμερικανικών δικαστηρίων, εκπρόσωπος της Xiaomi Corporation δήλωσε τα ακόλουθα: «Η Xiaomi έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι, στις 25 Μαΐου 2021, στις 4:09 μ.μ., (’Ώρα Ανατολικής Ζώνης) το Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, της Περιφέρειας της Κολούμπια, εξέδωσε οριστική απόφαση υπέρ της αναίρεσης του ορισμού της Εταιρείας από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, ως «Κομμουνιστικής Κινεζικής Στρατιωτικής Εταιρείας (“Communist Chinese Military Company” CCMC). Μετά την αναίρεση αυτή, το δικαστήριο ήρε επίσημα όλους τους περιορισμούς στη δυνατότητα των ατόμων στις ΗΠΑ να αγοράζουν ή να κατέχουν τίτλους μετοχών ή άλλων αξιογράφων της Εταιρείας.

»Η Εταιρεία είναι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των χρηστών, των εταίρων, των εργαζόμενων και των μετόχων της σε όλο τον κόσμο και επαναλαμβάνει ότι αποτελεί μια ανοιχτή, διαφανή, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο επιχείρηση, με ανεξάρτητη λειτουργία και διοίκηση. Η Εταιρεία θα εξακολουθήσει να παρέχει αξιόπιστα ηλεκτρονικά καταναλωτικά προϊόντα και υπηρεσίες στους χρήστες και να δημιουργεί συνεχώς μοναδικά προϊόντα σε προσιτές τιμές ώστε να μπορούν οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να απολαμβάνουν μια καλύτερη ζωή μέσω τεχνολογικών καινοτομιών».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr