NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Facebook

Οι Βρυξέλλες ετοιμάζουν επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για την Facebook

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για τις φερόμενες ως αντίθετες προς τον ανταγωνισμό πρακτικές της Facebook, καθώς επιδιώκει να κατανοήσει εάν η εταιρεία υπονομεύει τους ανταγωνιστές της στην αγορά των μικρών αγγελιών.

Σύμφωνα με τους Financial Times, οι αξιωματούχοι της ΕΕ έχουν ήδη στείλει τουλάχιστον τρεις γύρους ερωτήσεων στην Facebook και τους αντιπάλους της, ρωτώντας εάν το κοινωνικό δίκτυο στρεβλώνει την αγορά προωθώντας δωρεάν τις υπηρεσίες του Marketplace στους 2 δισεκατομμύρια χρήστες του.

Το Facebook ξεκίνησε το Marketplace το 2016, επιτρέποντας στους χρήστες του να πωλούν ή να αγοράζουν αγαθά ο ένας από τον άλλο χωρίς χρέωση.

Η εταιρεία ήταν μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία Big Tech των ΗΠΑ που διέφυγε από επίσημη ευρωπαϊκή αντιμονοπωλιακή έρευνα. Η ΕΕ έχει ήδη ξεκινήσει έρευνες για τις Microsoft, Amazon, Apple και Google.

Η έναρξη επίσημης έρευνας θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε μερικές μέρες, αν και η εξέταση του χρόνου συνεχίζεται, όπως και η εξέταση του πεδίου της έρευνας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr