NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Το WhatsApp μηνύει την ινδική κυβέρνηση για το απόρρητο των μηνυμάτων

Το WhatsApp μηνύει την ινδική κυβέρνηση για το απόρρητο των μηνυμάτων
26_05_2021 | 16:22 26_05_2021 | 16:23
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στην Facebook, το WhatsApp, μήνυσε την κυβέρνηση της Ινδίας για τους νέους κανόνες διαδικτύου που ισχυρίζεται ότι είναι αντισυνταγματικοί και «θα υπονομεύσουν σοβαρά το απόρρητο» των χρηστών του.

Οι κανόνες, που τέθηκαν πλέον σε ισχύ, περιέχουν μια απαίτηση για τις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων να προσδιορίζουν τον «πρώτο πάροχο πληροφοριών» όταν τους ζητάται.

Ωστόσο, το WhatsApp, το οποίο διαθέτει περίπου 400 εκατομμύρια χρήστες στη μεγαλύτερη αγορά της Ινδίας, υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο θα απαιτούσε να εντοπίζει κάθε μήνυμα που αποστέλλεται μέσω της υπηρεσίας του, παραβιάζοντας το δικαίωμα των χρηστών στην ιδιωτικότητα.

«Η κοινωνία των πολιτών και οι τεχνικοί εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο υποστηρίζουν με συνέπεια ότι η απαίτηση για ιχνηλάτηση ιδιωτικών μηνυμάτων θα προκαλούσε πλήγμα στην κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο και θα οδηγούσε σε πραγματική κατάχρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

«Το WhatsApp έχει δεσμευτεί να προστατεύει το απόρρητο των προσωπικών μηνυμάτων των ανθρώπων και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε σύμφωνα με τους νόμους της Ινδίας για να το πράξουμε».

Ωστόσο, η ινδική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι οι κανόνες απαιτούνται για την παρακολούθηση της προέλευσης της παραπληροφόρησης. Σε σχόλια στο Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος ισχυρίστηκε ότι δεν ζητείται από το WhatsApp να σπάσει την κρυπτογράφηση του, απλώς να εντοπίσει από πού προέρχονται τα μηνύματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr