NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Amazon εξαγοράζει τα MGM Studios για 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Amazon εξαγοράζει τα MGM Studios για 8,45 δισεκατομμύρια δολάρια

Η Amazon προχωρά στην εξαγορά των MGM Studios έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σηματοδοτώντας την πιο τολμηρή της κίνηση στον κλάδο της ψυχαγωγίας, συμπληρώνοντας τις φιλοδοξίες της γύρω από το streaming.

Η συμφωνία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Amazon, πίσω από εκείνη της Whole Foods, ύψους 13,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2017.

Η Amazon είπε ότι ελπίζει να αξιοποιήσει την ιστορία της MGM και έναν ευρύ κατάλογο 4.000 ταινιών και 17.000 τηλεοπτικών εκπομπών για να ενισχύσει τα Amazon Studios, το τμήμα ταινιών και τηλεόρασης.

«Η πραγματική οικονομική αξία πίσω από αυτήν τη συμφωνία είναι ο θησαυρός του IP που σκοπεύουμε να ξανασκεφτούμε και να αναπτύξουμε μαζί με την ταλαντούχα ομάδα της MGM», δήλωσε ο Mike Hopkins, ανώτερος αντιπρόεδρος των Prime Video και Amazon Studios. «Είναι πολύ συναρπαστικό και παρέχει τόσες πολλές ευκαιρίες για storytelling υψηλής ποιότητας».

Σε μια δήλωση, ο Πρόεδρος της MGM Kevin Ulrich είπε: «Η ευκαιρία να ευθυγραμμιστεί η ιστορία της MGM με την Amazon είναι ένας εμπνευσμένος συνδυασμός».

Στη «συλλογή» της MGM βρίσκονται brands όπως τα Legally Blonde, Raging Bull, Robocop, Rocky, Silence of the Lambs, Stargate, Tomb Raider και φυσικά η σειρά ταινιών των James Bond. Όσον αφορά στις τηλεοπτικές σειρές, υπάρχουν οι Fargo, The Handmaid's Tale, Get Shorty και Vikings.

Η Amazon αναφέρει ότι η εξαγορά θα ολοκληρωθεί υπό την προϋπόθεση έγκρισης από κανονιστικές ρυθμίσεις και συνήθεις προϋποθέσεις.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr