NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Λιγότερη προβολή σε αναρτήσεις χρηστών που διαδίδουν παραπληροφόρηση

Facebook: Λιγότερη προβολή σε αναρτήσεις χρηστών που διαδίδουν παραπληροφόρηση

Η Facebook θα αρχίσει να επιβάλλει αυστηρότερες ποινές για μεμονωμένους λογαριασμούς που μοιράζονται επανειλημμένα ψευδείς ή παραπλανητικές αναρτήσεις, σε μια επέκταση των προσπαθειών του κοινωνικού δικτύου για καταστολή της παραπληροφόρησης.

Σύμφωνα με το νέο σύστημα, η Facebook θα «μειώσει τη διανομή όλων των δημοσιεύσεων» από άτομα που συνηθίζουν να κοινοποιούν παραπληροφόρηση, καθιστώντας πιο δύσκολο να δουν άλλοι το περιεχόμενο στην πλατφόρμα.

Η εταιρεία το κάνει ήδη για σελίδες και ομάδες που δημοσιεύουν παραπληροφόρηση, αλλά δεν είχε προηγουμένως επεκτείνει την πολιτική σε μεμονωμένους χρήστες. Η υπηρεσία περιορίζει την εμβέλεια των αναρτήσεων που έχουν επισημανθεί από ελεγκτές πληροφοριών, αλλά δεν υπήρχε ευρύτερη ποινή για τους κατόχους λογαριασμών.

Το Facebook αρνήθηκε να καθορίσει πόσες φορές πρέπει να επισημανθούν οι αναρτήσεις ενός χρήστη πριν μπει σε εφαρμογή η συγκεκριμένη διαδικασία.

Η εταιρεία θα αρχίσει, επίσης, να εμφανίζει στους χρήστες ένα αναδυόμενο μήνυμα εάν κάνουν κλικ για like σε μια σελίδα που κοινοποιεί τακτικά παραπληροφόρηση, προειδοποιώντας τους ότι οι υπεύθυνοι ελέγχου έχουν επισημάνει προηγουμένως τις αναρτήσεις της. «Αυτό θα βοηθήσει τους ανθρώπους να πάρουν μια τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το αν θέλουν να ακολουθήσουν τη σελίδα», έγραψε η εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr