NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Τα Facebook και Instagram καταργούν τα like - αν αυτό θέλει ο χρήστης

Τα Facebook και Instagram καταργούν τα like - αν αυτό θέλει ο χρήστης

Μετά από πολλά πειράματα με την μέτρηση των «like» στις αναρτήσεις, το Facebook και το Instagram αποφάσισαν να επιτρέψουν στους χρήστες να επιλέξουν αν θα εμφανίζονται οι σχετικοί μετρητές στις αναρτήσεις τους.

«Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι δοκιμάζουμε να κρύβουμε τους μετρητές στο Instagram. Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι όλοι στο Instagram και στο Facebook θα έχουν πλέον την επιλογή να κρύβουν από το κοινό τους τις μετρήσεις, έτσι ώστε να μπορούν να αποφασίσουν τι λειτουργεί για αυτούς» είπε το Instagram στην ανακοίνωσή του.

«Δοκιμάσαμε να κρύψουμε τις μετρήσεις των like για να δούμε αν αυτό μπορεί να αποθαρρύνει την εμπειρία των χρηστών στο Instagram. Αυτό που ακούσαμε από χρήστες και ειδικούς ήταν ότι το να μην βλέπουμε τις μετρήσεις ήταν επωφελές για κάποιους και ενοχλητικό για άλλους, ειδικά επειδή οι άνθρωποι τις χρησιμοποιούν για να έχουν μια αίσθηση για αυτό που είναι δημοφιλές, σας δίνουμε την επιλογή», πρόσθεσε.

Ξεκινώντας από σήμερα, οι χρήστες θα έχουν την επιλογή να κρύβουν τις μετρήσεις σε όλες τις αναρτήσεις στη ροή τους. Θα έχουν, επίσης, την επιλογή να αποκρύπτουν τις μετρήσεις των like στις δικές τους αναρτήσεις, έτσι ώστε άλλοι να μην βλέπουν πόσα like έχουν πάρει.

«Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερη ευελιξία, οπότε πιστεύαμε ότι είναι σημαντικό να τους δώσουμε την επιλογή. Στις επόμενες λίγες εβδομάδες θα δείτε και τα δύο αυτά στοιχεία ελέγχου στο Facebook» αναφέρει η σχετική ανάρτηση.

«Η αλλαγή του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι βλέπουν τις μετρήσεις των like είναι μεγάλη. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για νέους τρόπους, για να δώσουμε στους χρήστες περισσότερες επιλογές, ώστε να αισθάνονται καλά για το χρόνο που ξοδεύουν στις εφαρμογές μας», πρόσθεσε η εταιρεία.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr