NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Facebook: Δεν θα αφαιρεί post που χαρακτηρίζουν τον κορονοϊό «ανθρώπινο δημιούργημα»

Facebook: Δεν θα αφαιρεί post που χαρακτηρίζουν τον κορονοϊό «ανθρώπινο δημιούργημα»

Το Facebook καταργεί την απαγόρευσή του για δημοσιεύσεις που χαρακτηρίζουν τον κορονοϊό «ανθρώπινο δημιούργημα», αφού αρκετοί ειδικοί επεσήμαναν ότι η θεωρία πως ο ιός διέφυγε από ένα εργαστήριο δεν μπορεί ακόμη να αποκλειστεί.

Η κίνηση του γίγαντα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έρχεται επίσης εν μέσω της εντολής του προέδρου των ΗΠΑ, Joe Biden, μέσω της οποίας ζήτησε έρευνα σχετικά με την προέλευση του Covid-19, μια διαδικασία που ενδέχεται να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα.

Ο Biden δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ότι η κοινότητα των πληροφοριών έχει χωριστεί μεταξύ δύο θεωριών σχετικά με την προέλευση του κορονοϊού και ότι έχει διατάξει αξιωματούχους να εξετάσουν «εάν προέκυψε από ανθρώπινη επαφή με μολυσμένο ζώο ή από εργαστηριακό ατύχημα», ζητώντας να λάβει αναφορά εντός 90 ημερών.

Τον Φεβρουάριο, το Facebook είχε σημειώσει ότι επεκτείνει τη λίστα των αναρτήσεων με παραπλανητικές πληροφορίες για την υγεία, αφαιρώντας από τις πλατφόρμες του ισχυρισμούς σύμφωνα με τους οποίους «το Covid-19 είναι τεχνητό ή κατασκευασμένο».

Αλλά με το νέο ενδιαφέρον για τον εντοπισμό της προέλευσης του ιού, συμπεριλαμβανομένων αναφορών ότι τρεις επιστήμονες στο Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν στην Κίνα νοσηλεύτηκαν στα τέλη του 2019 με συμπτώματα τύπου Covid, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων επανεξετάζει τις οδηγίες του.

«Υπό το φως των συνεχιζόμενων ερευνών σχετικά με την προέλευση του COVID-19 και σε συνεννόηση με ειδικούς στη δημόσια υγεία, δεν θα αφαιρούμε πλέον τον ισχυρισμό ότι το COVID-19 είναι τεχνητό από τις εφαρμογές μας», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο Politico.

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με ειδικούς στον τομέα της υγείας για να συμβαδίζουμε με την εξελισσόμενη φύση της πανδημίας και να ενημερώνουμε τακτικά τις πολιτικές μας καθώς εμφανίζονται νέα γεγονότα και τάσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr