NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Microsoft: Ρώσοι hackers στόχευσαν πάνω από 150 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Microsoft: Ρώσοι hackers στόχευσαν πάνω από 150 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο

Οι Ρώσοι χάκερ που πιστεύεται ότι βρίσκονταν πίσω από την επίθεση στην SolarWinds πέρυσι, έχουν ξεκινήσει ακόμη μια εκστρατεία κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με ενημέρωση της Microsoft.

Η Microsoft δήλωσε ότι η ομάδα, γνωστή ως Nobelium, στόχευσε πάνω από 150 οργανισμούς σε όλο τον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών υπηρεσιών, think tank, συμβούλων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Η ομάδα έστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού phishiing - μηνύματα που έχουν σχεδιαστεί για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να παραδώσουν ευαίσθητες πληροφορίες ή να κατεβάσουν επιβλαβές λογισμικό - σε περισσότερους από 3.000 λογαριασμούς email.

Τουλάχιστον το 25% των στοχευμένων οργανισμών εμπλέκονται στη διεθνή ανάπτυξη, την ανθρωπιστική βοήθεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως έγραψε ο Tom Burt, εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft για την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη των πελατών.

«Αυτές οι επιθέσεις φαίνεται να αποτελούν συνέχεια πολλαπλών προσπαθειών της Nobelium να στοχεύσει κυβερνητικές υπηρεσίες που συμμετέχουν στην εξωτερική πολιτική, ως μέρος των προσπαθειών συγκέντρωσης πληροφοριών», δήλωσε ο Burt.

Οργανισμοί σε τουλάχιστον 24 χώρες βρέθηκαν στο στόχαστρο, δήλωσε η Microsoft, με τις ΗΠΑ να λαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο επιθέσεων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr