NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

AGreekAdventure: Ένα συναρπαστικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ

AGreekAdventure: Ένα συναρπαστικό ταξίδι που δεν τελειώνει ποτέ

Δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση του 2013 για το AGreekAdventure και ένα συναρπαστικό ταξίδι συνεχίζεται, μόνο που έγινε ακόμη πιο ενδιαφέρον.

Κοιτάμε προς τα πίσω τι έγινε μέσα σε αυτά τα 2 χρόνια και βλέπουμε εμπειρίες και αποτέλεσμα που μας κάνει χαρούμενους. Περισσότερα ταξίδια, περισσότερους χορηγούς, περισσότερους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν να γίνει γνωστή αυτή η outdoors και adventure πλευρά της Ελλάδας. Και όλο αυτό να μεταφράζεται σε πολύ περισσότερους επισκέπτες του website από το εξωτερικό που μας ρωτάνε και θέλουν να μάθουν: «Πού θα πάνω να κάνω «αυτό», πού είναι καλύτερα αυτή την εποχή, τι έχει για την οικογένειά μου εκεί, ποιός μπορεί σε εκείνο το βουνό να με βοηθήσει με τις διαδρομές...» και άλλα τέτοια ένα σωρό emails.

Είναι για εμάς και για αυτούς μια συναρπαστική διαδρομή που δεν περιορίζεται σε βουνά, φαράγγια, θάλασσες, ποτάμια και αέρα. Είναι μια διαδρομή που εντοπίζει το καλό και τα θετικά στις ψυχές των ανθρώπων εκείνων που αγαπάνε τον τόπο τους και αγαπάνε και το άθλημά τους και θέλουν και τα 2 να γίνουν γνωστά.

Σε αυτή τη διαδρομή ανακαλύψαμε ότι έχουμε συντρόφους. Και αυτοί είναι οι παρακάτω.

Οι φιλόξενοι Έλληνες

Καταπληκτικά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που σε μεγαλύτερο ή σε μικρότερο βαθμό προσφέρουν αυτό που έχουν (διαμονή, δραστηριότητα, παραδοσιακά προϊόντα, ιδέες) για να τους επισκεφτούμε, να δούμε εμείς οι ίδιοι τι κάνουν, να το φωτογραφίσουμε και να γράψουμε γι' αυτό.

Επαγγελματίες που καταλαβαίνουν ότι η εξωστρέφεια είναι η λύση, ό,τι πρέπει να υπάρξει συνεργασία διαφορετικών υπηρεσιών σε μια περιοχή και ότι πρέπει να γίνουν γνωστοί εκτός Ελλάδας. Εκεί που στοχεύει κυρίως το AGreekAdventure.com.

Άνθρωποι που χαίρονται όταν καταλαβαίνουν ότι πας εκεί για να ζήσεις ο ίδιος την εμπειρία, που είσαι αυτός που πάει και κάνει αυτά «τα τρελλά», και να γράψεις και να το δείξεις όπως το έζησες.

Νιώθουμε ωραία όταν μιλάμε μ' αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αυτό το όραμα και αυτή την κατανόηση. Που σε αυτούς τους περίεργους καιρούς θέλουν να δημιουργήσουν. Που εκτιμούν ότι δεν ζητάμε χρήματα για να γράψουμε για αυτούς.

Αυτοί οι άνθρωποι, οι άνθρωποι της συνεργασίας και της συνέργειας είναι μέρος από το μέλλον.

Οι χορηγοί με κατανόηση

Εκεί που χρειάζεται το κάτι έξτρα. Αυτό που συντελεί να γίνει ένα πιο μακρυνό ταξίδι πραγματικότητα. Είτε είναι μια ακτοπλοϊκή, ή μια αεροπορική εταιρία ή ένας ξενοδοχειακός όμιλος, ανακαλύψαμε ότι απέναντί μας έχουμε ανθρώπους με κατανόηση. Επιχειρήσεις που μπορούν –αλλά κυρίως που θέλουν- να συνεισφέρουν στα ταξίδια μας χωρίς να ζητάνε αποκλειστικότητα. Θες λίγο το όραμά μας, λίγο η ίδια τους η πολιτική, ταιριάξαμε τα οράματά μας και βοηθούν να γίνουν πραγματικότητα τα οράματα τρίτων.

Καλύπτουμε σαν AGreekAdventure τα έξοδά μας στα περισσότερα ταξίδια μας, αλλά σε κάποια που χρειάζονται εκείνο το extra push, βρίσκεται πάντα ένας ιδιαίτερος χορηγός για να μας πάει στον προορισμό μας. Μια αγάπη που δεν τελειώνει ποτέ!

Οι fellow travel bloggers

Ανακαλύψαμε ότι οι τρελοί, οι ονειροπόλοι και εκείνοι που θέλουν να κάνουν γνωστή την Ελλάδα τρέχοντας από μόνοι τους, ότι είμαστε πολλοί!

Άνθρωποι από διαφορετικές χώρες που μένουν στην Ελλάδα και γράφουν για αυτή και ο ένας διαβάζει και διανέμει τα άρθρα του άλλου γιατί καταλαβαίνει τον κοινό σκοπό.
Εκείνοι που είναι εκτός Ελλάδας και προσφέρουν διάδοση των κειμένων και των φωτογραφιών μας γιατί απλά «γουστάρουν» αυτή τη χώρα και γιατί όταν βλέπουν αυτό το μπλε και αυτό το πράσινο νιώθουν αυτό το "wow!"

Γνωρίσαμε μερικούς από τους πιο συναρπαστικούς, ταξιδιάρηδες και ταξιδεμένους ανθρώπους που ζουν για τις εμπειρίες και που θέλουν να τις μοιραστούν.

Οι... τουρίστες

Αν και πως να πεις απλά «τουρίστα» εκείνον που θα έρθει έτοιμος εδώ με το kite του ή το ποδήλατό του ή τη στολή του. Εκείνον που θα έρθει με την οικογένεια στο κατακαλόκαιρο ή το χειμώνα με 1 βαλίτσα μποτάκια, μπουφαν, στολές, baton για να περπατήσει στα βουνά της Ελλάδας.

Εκείνους που ανακάλυψαν το website και ζήτησαν βοήθεια και κατευθύνσεις και τις πήραν.

Ένα σωρό e-mails από την Ευρώπη και την Αμερική, όπου στοχεύουμε, να καταφθάνουν συνέχεια ζητώντας μας πληροφορίες ακόμη και για μέρη και δραστηριότητες που δεν έχουμε γράψει. Αρκετοί με τις απορίες τους μας δίνουν έμπνευση για επιπλέον έρευνα και άρθρα και τρόπους για να γίνει αυτή η πλευρά της Ελλάδας ακόμη πιο γνωστή.

Πιο μεγάλη χαρά από αυτό δεν υπάρχει. Αν δεν το έχεις ζήσει, δεν υπάρχει.

Γίνεται, λοιπόν; ΓΙΝΕΤΑΙ!

Ξεκινήσαμε να γράφουμε γιατί το «γουστάρουμε». Γιατί θέλουμε να βοηθήσουμε το Νίκο και τον Κώστα και τη Μαριλένα και τη Γιάννα και τον Παντελή και ένα σωρό άλλους. Το Βασίλη που στάθηκε η στιγμή που πήραμε την απόφασή να το ξεκινήσουμε αυτό το travel blog, μετά από 5 ώρες κατεβαίνοντας φαράγγια στο Κίσσαβο μαζί του, όταν μοιράστηκε μαζί μας το «δεν είναι η Ελλάδα γνωστή για αυτά».

Εκείνους τους φοβερούς τύπους με τις σανίδες τους, τα πανιά τους, τα σκοινιά και τα μποτάκια τους, με τα αδιάβροχα, τα κράνη και τους φακούς και τα ποδήλατά τους και τα ανεμόπτερά τους που έχουμε πάει μαζί τους εκδρομές.

Εκείνους που την παλεύουν να γίνουν γνωστοί μόνοι τους και που καταλαβαίνουν τι σημαίνει ιδιωτική πρωτοβουλία. Που δεν περιμένουν την «άνωθεν και κρατική χείρα βοηθείας».

Εκείνους τους τρελούς που μιλάνε για βότανα, για το βουνό με πάθος και θέλουν να σε ταΐσουν καλό Ελληνικό σωστό φαγητό. Εκείνους που ανοίγουν το ξενοδοχείο και το σπίτι τους για να σε φιλοξενήσουν και να πάνε μαζί σου για να κάνουν sea kayak στα κύματα για «να ζήσεις την εμπειρία ρε φίλε».

Για αυτούς, και για εμάς που τους γουστάρουμε και θέλουμε η Ελλάδα μας και οι ομορφιές της σε Στερεά και σε νησιά να γίνει γνωστή.

Για αυτό, στo AGreekAdventure παλεύουμε συνέχεια και θα πετύχουμε και φέτος ακόμη περισσότερα!

Το AGreekAdventure μπορείτε να το βρείτε εκτός από το Website, και στα Social Media: FacebookTwitterInstagram και Pinterest.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr