NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Hacking στον μεγαλύτερο προμηθευτή κρέατος στον κόσμο - Σε κίνδυνο η διαθεσιμότητα

Hacking στον μεγαλύτερο προμηθευτή κρέατος στον κόσμο - Σε κίνδυνο η διαθεσιμότητα

Η JBS, μια βραζιλιάνικη εταιρεία που προμηθεύει το ένα πέμπτο όλου του κρέατος στον κόσμο, είναι το νεότερο θύμα μιας συντονισμένης κυβερνοεπίθεσης, σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι λεπτομέρειες συνεχίζουν να έρχονται στη δημοσιότητα, σχετικά με την έκταση και τη σοβαρότητα της επίθεσης - η οποία έγινε εμφανής στην JBS στις 30 Μαΐου και αποκαλύφθηκε στο προσωπικό σε ένα σημείωμα στις 31 - αλλά έχει ήδη προκαλέσει το κλείσιμο ορισμένο σφαγείων στις ΗΠΑ και τουλάχιστον ενός στον Καναδά.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η JBS ανέστειλε τα συστήματα πληροφορικής στην Αυστραλία και τη Βόρεια Αμερική, αν και οι εφεδρικοί διακομιστές της εταιρείας φαίνεται πως δεν επηρεάζονται. Φυσικά, οι διακοπές λειτουργίας των συστημάτων υπολογιστών και των φυσικών εγκαταστάσεων είναι πιθανό να προκαλέσουν καθυστερήσεις στον εφοδιασμό.

Σε συνέντευξη Τύπου νωρίτερα, η Υφυπουργός Τύπου του Λευκού Οίκου Karine Jean-Pierre ανέφερε πως η επίθεση προέρχεται «από εγκληματική οργάνωση που εδρεύει πιθανώς στη Ρωσία» Η JBS δεν έχει ακόμη αποκαλύψει εάν η επίθεση περιελάβανε ransomware, αν και οι ευρείες διακοπές λειτουργίας είναι συνεπείς με τα αποτελέσματα μιας επίθεσης ransomware.

Αυτό σηματοδοτεί μια ακόμη υψηλού προφίλ υποδομή που στοχεύουν ρωσικές ομάδες, μετά την επίθεση στην Colonial Pipeline τον περασμένο μήνα.

Η JBS δεν εδρεύει στις ΗΠΑ, αλλά λόγω του υπερβολικού ρόλου της στην προμήθεια κρέατος, η επίθεση έχει τη δυνατότητα να διαταράξει την παγκόσμια διαθεσιμότητα βοείου και χοιρινού κρέατος εάν δεν επιλυθεί γρήγορα.

Ως εκ τούτου, ο Λευκός Οίκος έχει προσφέρει υποστήριξη στην εταιρεία και «έρχεται σε άμεση επαφή με τη ρωσική κυβέρνηση σχετικά με αυτό το θέμα, μεταδίδοντας το μήνυμα ότι τα υπεύθυνα κράτη δεν φιλοξενούν εγκληματίες ransomware», δήλωσε η Jean-Pierre σε δημοσιογράφους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr