NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Super deal στα μεταχειρισμένα ρούχα: Η Etsy εξαγοράζει την Depop για 1,63 δισ.

Super deal στα μεταχειρισμένα ρούχα: Η Etsy εξαγοράζει την Depop για 1,63 δισ.
02_06_2021 | 16:01 02_06_2021 | 16:03
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Διεθνή

Η Etsy δήλωσε προχωρά στην εξαγορά της υπηρεσίας μεταπώλησης προϊόντων μόδας Depop για 1,63 δισεκατομμύρια δολάρια, επιδιώκοντας να προσελκύσει νεότερους αγοραστές και να ενισχύσει τη θέση της σε μια ακμάζουσα αγορά των vintage και μεταχειρισμένων ενδυμάτων.

Η Etsy, μεταξύ των πιο γνωστών πλατφορμών ηλεκτρονικού εμπορίου στον κόσμο για χειροποίητα αγαθά και αντικείμενα vintage, εκτιμά ότι μόνο η αγορά μεταχειρισμένων ενδυμάτων των ΗΠΑ θα ανέρχεται σε 64 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2024.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Josh Silverman δήλωσε ότι βλέπει την Depop ως «το σημείο μεταπώλησης για τους καταναλωτές Gen-Z» και πιστεύει ότι υπήρχε σημαντική δυνατότητα να επεκτείνει τις δραστηριότητές της, καθώς επιδιώκει να αντισταθμίσει την επιστροφή των καταναλωτών σε πιο παραδοσιακά εμπορικά κέντρα και καταστήματα τον επόμενο χρόνο.

Η Depop, με έδρα το Λονδίνο, που ιδρύθηκε το 2011, είναι γνωστή για τις συλλογές vintage και streetwear και έχει περισσότερους από 26 εκατομμύρια χρήστες, από περισσότερες από 147 χώρες.

Περίπου το 90% των χρηστών της είναι κάτω των 26 ετών και είναι ο 10ος πιο δημοφιλής ιστότοπος αγορών μεταξύ των καταναλωτών Gen-Z στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση σχετικά με τον αντίκτυπο της βιομηχανίας ειδών ένδυσης στο περιβάλλον οδηγεί το νεότερο κοινό στα μεταχειρισμένα.

Τα έσοδα της Etsy υπερδιπλασιάστηκαν στα 1,73 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, καθώς οι αγορές μετατοπίστηκαν στο διαδίκτυο και οι καταναλωτές αναζήτησαν χειροποίητα είδη που σχετίζονταν με πανδημία όπως μάσκες, αλλά η εταιρεία προειδοποίησε ότι η ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στα φυσικά καταστήματα.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr