NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Apple App Store: Καταναλωτές και διαφημιστές ξόδεψαν περισσότερα από 600 δισ. δολάρια

Apple App Store: Καταναλωτές και διαφημιστές ξόδεψαν περισσότερα από 600 δισ. δολάρια

Η Apple ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι το App Store της διευκόλυνε πωλήσεις ύψους 643 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με νέα μελέτη που ανέθεσε η εταιρεία.

Ο αριθμός παρουσιάζει αύξηση 24% από πέρυσι, καθώς η πανδημία Covid-19 ώθησε πολλούς καταναλωτές στα smartphones και τα tablet τους.

Η μελέτη από την ομάδα ανάλυσης περιλαμβάνει τόσο συναλλαγές που χειρίζεται η Apple, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών επί πληρωμή και αγορών εντός εφαρμογής, καθώς και αγορών και άλλης οικονομικής δραστηριότητας που συνέβη μέσω εφαρμογών όπου η Apple δεν είχε άμεση συμμετοχή, όπως πωλήσεις διαφημίσεων σε εφαρμογές.

Η έκθεση ανέφερε ότι περίπου το 90% των συνολικών χρεώσεων και των πωλήσεων που διευκολύνθηκαν από το οικοσύστημα App Store το 2020 πραγματοποιήθηκαν εκτός του App Store, πράγμα που σημαίνει ότι η εταιρεία δεν πήρε προμήθεια για αυτές.

Η έκθεση έρχεται πριν από το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών της Apple, το WWDC, και επισημαίνει τη συνεργασία της εταιρείας με τις μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τη μελέτη, τα 643 δισεκατομμύρια δολάρια που δημιουργήθηκαν μέσω εφαρμογών iPhone και iPad το 2020 αποτελούνται από:

  • 511 δισεκατομμύρια από πωλήσεις φυσικών αγαθών και υπηρεσιών μέσω εφαρμογών, συμπεριλαμβανομένων 383 δισεκατομμυρίων δολαρίων από εφαρμογές λιανικής, 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω ταξιδιωτικών εφαρμογών και 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων από παράδοση φαγητού και παραλαβή
  • 86 δισεκατομμύρια δολάρια από ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες
  • 46 δισεκατομμύρια δολάρια από διαφημίσεις εντός εφαρμογής
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr