NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Vantage Towers Greece, οι startups και το δορυφορικό internet του Elon Musk

Η Vantage Towers Greece, οι startups και το δορυφορικό internet του Elon Musk

​Ως ένα στρατηγικό κομμάτι της παρουσίας της στην χώρα μας βλέπει η Vantage Towers το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός, μετά και την πρόσφατη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Συμμετοχές 5G Α.Ε, όπως τόνισε σήμερα ο Αθανάσιος Έξαρχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Vantage Towers Greece, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι συνεργασίες με startups

Σύμφωνα με τον κ. Έξαρχο και μετά από ερώτηση του epixeiro.gr, αυτό ισχύει για δύο στρατηγικούς πυλώνες: ο πρώτος αφορά στο ότι η εταιρεία θεωρεί πως «δίνει κάτι πίσω στην ελληνική κοινωνία». «Βρισκόμαστε εδώ, έχουμε μια επιχείρηση που αποκομίζει οφέλη και κέρδη, θέλουμε να επιστρέψουμε κάτι πίσω στο οικοσύστημα».

Άλλωστε, όπως τόνισε, μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι πιθανότατα δεν θα είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν μια λύση, «να μπορέσουν να σκεφτούν καινοτόμες λύσεις, να τις βγάλουν μπροστά, να αποκομίσουν οφέλη και funding».

Ο δεύτερος πυλώνας, σύμφωνα πάντα με τον κ. Έξαρχο, αφορά στο ότι κάποιες από αυτές τις λύσεις, που ενδέχεται να είναι πραγματικά καινοτόμες, θα μπορούσαν στο μέλλον να χρησιμοποιηθούν και πάνω στους ίδιους τους πυλώνες της, με τις επιχειρήσεις να δοκιμάζουν τις λύσεις τους. Παράλληλα, κάποιες από αυτές τις λύσεις θα μπορούσαν να εξαχθούν και στο εξωτερικό.

«Θα δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στο Φαιστός, περιμένουμε να κατατεθούν προτάσεις, να εξεταστούν και θα βοηθήσουμε και εμείς, δίνοντας τη δική μας άποψη από τη μεριά της τεχνολογίας που αφορά στις τηλεπικοινωνίες και τους πυλώνες και ανάλογα θα προχωρήσουμε. Πάντως το πιστεύουμε, είναι στρατηγικό για τη χώρα και εμείς το αγκαλιάσαμε με πολύ θέρμη».

Επί του θέματος αναφέρθηκε και ο CEO της Vantage Towers, Vivek Badrinath, σημειώνοντας πως η εταιρεία προσφέρει την τεχνογνωσία και τις υποδομές για να υποστηρίξει startups, ερευνητές και όσους καινοτομούν, αλλά και για να αναπτύξει επιχειρηματικές δραστηριότητες μαζί τους.

Όπως δήλωσε, η εταιρεία διαθέτει παρόμοια δραστηριότητα και σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, υπογραμμίζοντας τη δυνατότητα που προσφέρεται για ανταλλαγή ιδεών μεταξύ των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται και υπογραμμίζοντας πως η Ελλάδα δείχνει πως θα αποτελέσει πηγή καινοτομίας για το 5G στην Ευρώπη.

Σημειώνεται πως η Συμμετοχές 5G A.E., θυγατρική της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας, διαχειρίζεται το Επενδυτικό Ταμείο Φαιστός. Το Ταμείο Φαιστός στοχεύει σε επιχειρήσεις που αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που έχουν σχέση με το 5G, θέλοντας να αποτελέσει μια «γέφυρα» μεταξύ Δημόσιων και Ιδιωτικών Επενδύσεων.

Υπενθυμίζεται πως η Συμμετοχές 5G Α.Ε. και η Vantage Towers Greece ανακοίνωσαν σήμερα την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την υποστήριξη επιχειρήσεων, οι οποίες αναπτύσσουν προϊόντα και υπηρεσίες που εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες των δικτύων 5G και, γενικότερα, των ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς.

Το δορυφορικό του Elon Musk

Όσον αφορά στη δορυφορική διαδικτυακή υπηρεσία που ετοιμάζει ο Elon Musk - που θα διατεθεί και στην Ελλάδα - την Starlink, σε ερώτηση του epixeiro.gr για τις προοπτικές που «βλέπει» η Vantage Towers, ο κ. Έξαρχος τόνισε πως αποτελεί μια «ενδιαφέρουσα περίπτωση» που η εταιρεία «κοιτά πολύ προσεκτικά», «είναι μέσα στα focus areas».

Συγκεκριμένα, η Vantage Towers βλέπει την προοπτική από δύο γωνίες: η πρώτη αφορά στο ότι η Starlink έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να βρει σταθερές τοποθεσίες για να φτάνει στη Γη το σήμα της, οπότε «τα towers μας θα μπορούσαν να είναι κάποια από αυτά τα σημεία».

«Το δεύτερο είναι ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και εμείς πελάτες τους, δηλαδή θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε τις υπηρεσίες τους» για να υποστηριχθούν σταθμοί - όπως σε έκτακτες ανάγκες ή σε άλλες περιπτώσεις.

Η Vantage Towers, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στην Ελλάδα, κοιτάζει τα παραπάνω «μελλοντικά», «αλλά όχι πολύ μελλοντικά»

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr