NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

ΗΠΑ - Κίνα: Ο Biden επεκτείνει την επενδυτική «μαύρη λίστα» του Donald Trump

ΗΠΑ - Κίνα: Ο Biden επεκτείνει την επενδυτική «μαύρη λίστα» του Donald Trump
04_06_2021 | 10:47 04_06_2021 | 10:48
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Joe Biden επέκτεινε τη λίστα με τις κινεζικές εταιρείες στις οποίες απαγορεύονται οι επενδύσεις από τις ΗΠΑ, μια λίστα που είχε τεθεί σε εφαρμογή την εποχή της προεδρίας του Donald Trump.

Ο Biden υπέγραψε εκτελεστική εντολή την Πέμπτη που απαγορεύει στους Αμερικανούς να κατέχουν ή να διαπραγματεύονται μετοχές συνδεδεμένες με 59 εταιρείες, υπό την απειλή τεχνολογίας παρακολούθησης.

Το αρχικό διάταγμα, που υπογράφηκε από τον πρώην Πρόεδρο Trump τον Νοέμβριο, αφορούσε 31 κινεζικές εταιρείες που η αμερικανική κυβέρνηση έλεγε ότι «επιτρέπουν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό» του στρατού της Κίνας και «απειλούν άμεσα» την ασφάλεια των ΗΠΑ. Το νέο διάταγμα του Biden τίθεται σε ισχύ στις 2 Αυγούστου.

Πολλές εταιρείες που περιλαμβάνονταν στη λίστα του Trump - συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας smartphone Huawei και της Hikvision - παραμένουν σε αυτήν. Ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών της χώρας, όπως η China Mobile, η China Telecommunications και η China Unicom, συνεχίζουν, επίσης, να βρίσκονται σε αυτήν.

Η απόφαση να επεκταθεί το πεδίο εφαρμογής οφείλεται στις ασυνήθιστες και έκτακτες απειλές« που θέτει η κινεζική τεχνολογία παρακολούθησης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι η απόφαση «επιτρέπει στις Ηνωμένες Πολιτείες να απαγορεύσουν αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρείες που υπονομεύουν την ασφάλεια ή τις δημοκρατικές αξίες των Ηνωμένων Πολιτειών και των συμμάχων μας».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr