NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Προτεραιότητα επιπέδου τρομοκρατικών χτυπημάτων στις έρευνες για ransomware

Προτεραιότητα επιπέδου τρομοκρατικών χτυπημάτων στις έρευνες για ransomware

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνει στις έρευνες για επιθέσεις ransomware παρόμοια προτεραιότητα με εκείνες για την τρομοκρατία, μετά την παραβίαση στην Colonial Pipeline και την αυξανόμενη ζημία που προκαλείται από κυβερνοεγκληματίες.

Σύμφωνα με το Reuters, εσωτερικές οδηγίες που στάλθηκαν την Πέμπτη στα γραφεία των Αμερικανών εισαγγελέων σε ολόκληρη τη χώρα ανέφεραν ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις έρευνες για ransomware θα πρέπει να συντονίζονται κεντρικά με μια ομάδα εργασίας που δημιουργήθηκε πρόσφατα στην Ουάσιγκτον.

«Είναι μια εξειδικευμένη διαδικασία για να διασφαλίσουμε ότι παρακολουθούμε όλες τις περιπτώσεις ransomware, ανεξάρτητα από τη δικαιοδοσία, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις συνδέσεις μεταξύ των δραστών και να δουλέψετε έτσι ώστε να διαταράξετε ολόκληρη την αλυσίδα», δήλωσε ο John Carlin, αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τον περασμένο μήνα, μια εγκληματική ομάδα που οι αρχές των ΗΠΑ δήλωσαν ότι λειτουργεί από τη Ρωσία, διείσδυσε στον φορέα εκμετάλλευσης αγωγών στην Ανατολική Ακτή, κλειδώνοντας τα συστήματά του και απαιτώντας λύτρα. Η παραβίαση προκάλεσε διακοπή που κράτησε αρκετές ημέρες, οδήγησε σε αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, πανικό και τοπικές ελλείψεις καυσίμων.

Η Colonial Pipeline αποφάσισε να δώσει τους χάκερ που εισέβαλαν στα συστήματά της σχεδόν 5 εκατομμύρια δολάρια για να ανακτήσει την πρόσβαση.

Η οδηγία του DOJ αναφέρεται στην Colonial ως παράδειγμα της «αυξανόμενης απειλής που το ransomware και οι ψηφιακοί εκβιαστές θέτουν στο έθνος».

Η απόφαση του Υπουργείου Δικαιοσύνης να ωθήσει το ransomware σε αυτήν την ειδική διαδικασία δείχνει πώς δίνεται προτεραιότητα στο ζήτημα, ανέφεραν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr