NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Δημόσια Διοίκηση
ανάγνωση

Το Facebook στο επίκεντρο νέων αντιμονοπωλιακών ερευνών σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ

Το Facebook στο επίκεντρο νέων αντιμονοπωλιακών ερευνών σε Ηνωμένο Βασίλειο και ΕΕ

​Οι ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ ξεκίνησαν επίσημες έρευνες για θέματα ανταγωνισμού, με επίκεντρο την Facebook.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι διερευνά εάν το Facebook κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στα κοινωνικά μέσα ή στις ψηφιακές διαφημιστικές αγορές μέσω της συλλογής και της χρήσης δεδομένων διαφήμισης.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο εκτελεστικός βραχίονας της ΕΕ, δήλωσε ότι ξεκινά μια επίσημη αντιμονοπωλιακή έρευνα για να εκτιμήσει εάν το Facebook παραβίασε τους κανόνες του «χρησιμοποιώντας διαφημιστικά δεδομένα που συλλέχθηκαν από διαφημιζόμενους για να τους ανταγωνιστεί σε αγορές όπου δραστηριοποιείται, όπως στις μικρές αγγελίες».

Η έρευνα θα επιδιώξει, επίσης, να προσδιορίσει εάν η σύνδεση μεταξύ του κύριου κοινωνικού δικτύου Facebook και του Facebook Marketplace, της υπηρεσίας αγοράς και πώλησης, παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού της ΕΕ.

Η Margrethe Vestager, εκτελεστική αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες θα εξετάσουν εάν τα δεδομένα που χρησιμοποιεί το Facebook του παρέχουν άδικο πλεονέκτημα.

«Το Facebook χρησιμοποιείται από σχεδόν 3 δισεκατομμύρια άτομα σε μηνιαία βάση και σχεδόν 7 εκατομμύρια επιχειρήσεις διαφημίζονται εκεί συνολικά. Το Facebook συλλέγει τεράστια πληθώρα δεδομένων σχετικά με τις δραστηριότητες των χρηστών του κοινωνικού του δικτύου και πέραν αυτού, επιτρέποντάς του να στοχεύει συγκεκριμένες ομάδες πελατών », είπε.

«Θα εξετάσουμε λεπτομερώς εάν αυτά τα δεδομένα παρέχουν στο Facebook ένα αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, ιδίως στον τομέα των μικρών αγγελιών στο διαδίκτυο, όπου οι άνθρωποι αγοράζουν και πωλούν αγαθά κάθε μέρα και όπου το Facebook ανταγωνίζεται επίσης εταιρείες από τις οποίες συλλέγει δεδομένα. Στη σημερινή ψηφιακή οικονομία, τα δεδομένα δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται με τρόπους που στρεβλώνουν τον ανταγωνισμό», πρόσθεσε ο Vestager.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr