NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Events
ανάγνωση

9o Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Τοπική ανάπτυξη μέσα από το Leader

9o Συνέδριο Περιφερειακής Ανάπτυξης: Τοπική ανάπτυξη μέσα από το Leader

Η πολιτική η χρησιμότητα και τα οφέλη του προγράμματος leader συζητήθηκαν στην δεύτερη μέρα του 9ου Συνεδρίου για την Περιφερειακή ανάπτυξη σε συζήτηση που συντόνισε η Δημοσιογράφος του Ελεύθερου Τύπου κα Γωγώ Κατσέλη με καλεσμένους τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κο Γιάννη Οικονόμου και αντιπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοικησης και του προγράμματος .

Ο κ. Οικονόμου με αφορμή και τα τριάντα χρόνια παρουσίας του Leader , το χαρακτήρισε ως πρόγραμμα που μπορεί να οδηγήσει στην αναγέννηση της Ελληνικής υπαίθρου. Το ζητούμενο όπως τόνισε είναι να μην φεύγει ο κόσμος από τα χωριά και αξιοποιώντας τα εργαλεία που έχουμε θα κερδίσουμε το στοίχημα αρκεί να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να έχουμε σωστή ενημέρωση.

Κίνητρο για να σταματήσει η ερήμωση της υπαίθρου χαρακτήρισε το Leader και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κος Αθανάσιος Παπαδόπουλος , ενώ η Γενική Διευθύντρια της ΑΧΑΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ κα Ηρώ Τσιμπρή εστίασε στην αναγνωρισημότητα του προγράμματος και στη σημαντική έννοια της συνεργασίας που είναι αναγκαία για την αποτελεσματικότητα του .

Στο ίδιο κλίμα συνεχίστηκαν οι τοποθετήσεις του κου Μιχάλη Σκορδά , Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ο.Τ.Δ Leader/CLLD που τόνισε ότι η πολιτική του προγράμματος είναι να εμπιστεύεται τις τοπικές κοινωνίας,της κας Marion Eckardt προέδρου της European Leader Accociation for Rulal Development, ενώ ο κος Γιώργος Μαθιουδάκης συντονιστής Πολιτικής Αγροτικής Ανάπτυξης στη Γενική διεύθυνση Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ε.Ε έκλεισε την ομιλία χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα success story της αγροτικής ανάπτυξης .

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr