NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Ενώσεις, Επιμελητήρια
ανάγνωση

Με τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ

Με τον Γ.Γ. Επαγγελματικής Εκπαίδευσης συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ

Τον ουσιαστικό ρόλο των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων στην αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και στη μεταρρύθμιση του νόμου 4763/2020 επεσήμανε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας, στην εξαιρετικά εποικοδομητική και με πνεύμα ταύτισης απόψεων συνάντηση, που πραγματοποίησε στο Υπουργείο Παιδείας, την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, με τον Γενικό Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης κ. Γεώργιο Βούτσινο, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του Επιμελητηρίου, κ. Μιχάλη Γιάγκα, και την Ειδική Σύμβουλο του Επιμελητηρίου, κα Ευδοκία Μαυρομμάτη.

Ο κ. Γενικός συνεχάρη τον Πρόεδρο για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, αναφέροντας ότι στο Υπουργείο υπάρχει τη βούληση να συνεχίσει την άψογη συνεργασία που υπήρξε με τον εκλιπόντα τ. Πρόεδρο Β.Ε.Π., Ανδριανό Μιχάλαρο, ο οποίος ήταν ο οραματιστής και ανέλαβε πλείστες όσες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης και της σύνδεσής της με την αγορά εργασίας.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση για τη μεταρρύθμιση του νόμου, που αναφέρεται στις σπουδές «Επιπέδου 3», που σύμφωνα με το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων αφορά τα Πτυχία Επαγγελματικής Ειδικότητας επιπέδου 3 ΣΕΚ, αλλά και για την άμεση συνεργασία σχετικά με τις ειδικότητες τεχνικών επαγγελμάτων που μπορούν να απορροφήσουν οι επιχειρήσεις μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο κ. Παπαμανώλης ενημέρωσε τον κ. Βούτσινο για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου να καθιερωθεί διαγωνισμός για βράβευση μαθητών των ΕΠΑΛ, στη μνήμη του τ. Προέδρου Ανδριανού Μιχάλαρου, προτείνοντας να τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον κ. Γενικό και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία, που εγκαινίασε ο Ανδριανός Μιχάλαρος, με το Υπουργείο Παιδείας, με προτάσεις, παρεμβάσεις και δράσεις, με στόχο η Τεχνική Εκπαίδευση να αποτελεί Επιλογή και όχι ανάγκη από τα νέα παιδιά.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr