NEWSFLASH...
Franchise
ανάγνωση

9 χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα εξαιρετικό σύστημα franchise

9 χαρακτηριστικά που διακρίνουν ένα εξαιρετικό σύστημα franchise

Ποια είναι τα σημεία εκείνα που διακρίνουν ένα αξιόπιστο και επιτυχημένο σύστημα feanchise; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που θα το κάνουν περισσότερο προσβάσιμο και αποτελεσματικό για τους υποψήφιους franchisees;

Εμπειρία

Οι επιτυχημένοι franchisors πρέπει να έχουν εμπειρία στον κλάδο που δραστηριοποιούνται και την επιχειρηματικότητα. Δεν αναζητούν franchisees που να έχουν εκείνοι εμπειρία, αλλά ανθρώπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους δεξιότητες, τις οποίες έχουν αναπτύξει με το πέρασμα των χρόνων μέσω επαγγελματικών και προσωπικών εμπειριών.

Εκπαίδευση

Οι franchisors θα πρέπει να προσφέρουν τα απαραίτητα συστήματα εκπαίδευσης, ώστε να δείξουν στους νέους franchisees πώς να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βελτιώσουν και να λειτουργήσουν επιτυχώς το επιχειρηματικό τους μοντέλο.

Υποστήριξη

Η υποστήριξη σε ένα franchise παρέχεται σε διάφορα επίπεδα, και αυτό αφορά στη συνεχή εκπαίδευση γύρω από τη λειτουργία και τις διαδικασίες, την ανάπτυξη νέων προϊόντων και τις καινούργιες τεχνολογίες. Οι αξιόπιστες εταιρείες franchise εξελίσσουν συνεχώς το σύστημά τους για να βρίσκονται μπροστά από τον ανταγωνισμό και να παραμένουν «επίκαιροι» με τις τάσεις του κλάδου.

Σχέσεις franchisor - franchisee

Τα αποτελεσματικά συστήματα franchise αναπτύσσουν μια δυναμική συνεργασία, όχι μόνο μεταξύ του franchisor και των franchisees, αλλά και μεταξύ των franchisees, ώστε να βελτιώνουν συνεχώς το επιχειρηματικό μοντέλο και την αποτελεσματικότητα τους. Οι ετήσιες συναντήσεις, οι ομάδες καθοδήγησης και οι συμβουλευτικές ομάδες είναι μερικοί τρόποι με τους οποίους οι franchisors υποστηρίζουν τους συνεργάτες τους.

Αναγνωρισμένο brand

Ορισμένοι κλάδοι χρειάζονται ισχυρά εμπορικά σήματα για να πετύχουν, άλλοι όχι. Υπάρχει μια λεπτή ισορροπία μεταξύ του «brand recognition» στην εκάστοτε περιοχή και της ύπαρξης διαθέσιμων τοποθεσιών. Πολλές φορές, όταν ένα brand γίνει γνωστό σαν μια περιοχή, δεν υπάρχουν διαθέσιμες τοποθεσίες. Η αξιολόγηση του ιστορικού του franchise σε νέες τοποθεσίες θα είναι πολύτιμη στην έρευνα του ενδιαφερόμενου.

Αποδεδειγμένη αξία

Τα franchise πρέπει να παρέχουν δοκιμασμένα στο χρόνο συστήματα που ταιριάζουν στο επιχειρηματικό τους μοντέλο. Οι καλοί franchisors έχουν αποτελεσματικό διαφημιστικό υλικό, μάρκετινγκ και γνωρίζουν ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για το brand τους. Εάν οι άμεσες πωλήσεις αποτελούν σημαντικό μέρος του επιχειρηματικού τους μοντέλου, θα πρέπει να παρέχεται εκπαίδευση για αποτελεσματικές τεχνικές δικτύωσης και πωλήσεων.

Δυναμική

Συγκεντρώνοντας πόρους από όλους τους franchisees, το σύστημα franchise θα πρέπει να είναι σε θέση να επιτύχει τιμές για προμήθειες, προϊόντα ή μέσα μάρκετινγκ καλύτερες από ό, τι θα μπορούσε κάποιος ως ανεξάρτητος ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης.

Επιλογή τοποθεσίας

Οι franchisors πρέπει να παρέχουν τα δημογραφικά στοιχεία που απαιτούνται για την υποστήριξη μιας υγιούς επιχείρησης στο franchise τους. Όταν η επιλογή της τοποθεσίας είναι το κλειδί για την επιτυχία, ο franchisor θα πρέπει να βοηθά στον εντοπισμό και τη διαπραγμάτευση μισθώσεων για τις καλύτερες τοποθεσίες.

Απλότητα

Οι επιτυχημένοι franchisors διατηρούν το επιχειρηματικό τους μοντέλο απλό, εστιάζοντας στις δραστηριότητες που θα αποφέρουν τα περισσότερα έσοδα. Βοηθούν επίσης, στο να γίνει πιο απλή και γρήγορα η διαδικασία ένταξης μιας νέας τοποθεσίας στο δίκτυο τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr