NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Ο Όμιλος Μαρινάκη επενδύει στις ταχυμεταφορές - Το σχέδιο για την Courier Center

Ο Όμιλος Μαρινάκη επενδύει στις ταχυμεταφορές - Το σχέδιο για την Courier Center

Στην εξαγορά της Courier Center προχώρησε η οικογένεια Μαρινάκη, αποτελώντας, επί της ουσίας, τον μεγαλομέτοχο της εταιρείας ταχυμεταφορών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του epixeiro.gr, ο προηγούμενος μέτοχος της εταιρείας - που ήταν και ο ιδρυτής - έχει ήδη αποχωρήσει, διατηρώντας έναν ρόλο ώστε να γίνει σωστά η μετάβαση στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Η εταιρεία χαρακτηρίζεται ως μια «πολύ καλή ομάδα, με πολύ καλό κλίμα», που στόχος, μετά και τη νέα επένδυση, είναι να βοηθηθεί στην ανάπτυξη της, ώστε να προσφερθεί αναβαθμισμένη εξυπηρέτηση στους πελάτες της.

Σύμφωνα με κύκλους της Courier Center, «υπάρχουν πολλά πλάνα, για διάφορα εγχειρήματα» αλλά - όπως φαίνεται - είναι ακόμη πολύ νωρίς και τα σχέδια δεν έχουν οριστικοποιηθεί. Εντούτοις, επισημαίνεται πως η επένδυση θα στοχεύσει στις υποδομές της εταιρείας, με στόχο να επεκταθεί σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Παναγιώτης Χύτας, από την Courier Center, αναβαθμίζεται σε Γενικό Διευθυντή, ενώ στο γκρουπ των εταιρειών που πλέον δημιουργείται, θέση CEO αναλαμβάνει ο Χρήστος Καλογεράκης, με έναν διευρυμένο ρόλο. Σημειώνεται πως, τον περασμένο Οκτώβριο, ο κ. Καλογεράκης, έπειτα από 6 χρόνια, αποφάσισε να αποχωρήσει από το «τιμόνι» της Public και της Public-MediaMarkt (PMM).

Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας «υπάρχει μια μεγάλη ανάγκη, σε όλες τις χώρες, στο κομμάτι των ταχυμεταφορών, γιατί άλλαξε ο τρόπος που σκέφτεται ο ίδιος ο πελάτης. Από τη στιγμή που αλλάζει αυτό και ο πελάτης γίνεται απίστευτα "γρήγορος", χρειάζεται να υπάρχουν λύσεις που θα τον εξυπηρετήσουν. Και όλες οι εταιρείες κοιτούν πως θα κάνουν αυτό το transformation».

Οι ίδιες πηγές χαρακτηρίζουν την Ελλάδα ως μια «δύσκολη χώρα», μια «κατακερματισμένη γεωγραφικά αγορά», με νησιά και ιδιομορφίες που κάνουν «το δυσπρόσιτο πραγματικά δυσπρόσιτο». Οπότε υπάρχει ανάγκη, με την Courier Center να θέλει να προσφέρει «τη δική της λύση».

Σημειώνεται πως η Courier Center δραστηριοποιείται από το 1997 στην αγορά ταχυμεταφορών εγγράφων και δεμάτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr