NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

«Μπρα ντε φερ» Κίνας - ΗΠΑ, με υπόβαθρο την τεχνολογία και την έρευνα

«Μπρα ντε φερ» Κίνας - ΗΠΑ, με υπόβαθρο την τεχνολογία και την έρευνα
09_06_2021 | 12:49 09_06_2021 | 12:51
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Δημόσια Διοίκηση

Η Γερουσία των ΗΠΑ έδωσε την έγκριση της σε ένα εκτεταμένο «πακέτο» που στόχο έχει να ενισχύσει την ικανότητα της χώρας να ανταγωνιστεί με την κινεζική τεχνολογία. Η Κίνα απάντησε λέγοντας ότι διαφωνεί με την απόφαση να χαρακτηριστεί ως «φανταστικός» εχθρός των ΗΠΑ.

Το μέτρο εγκρίνει περίπου 190 δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση της τεχνολογίας και της έρευνας των ΗΠΑ - και θα εγκρίνει χωριστά δαπάνη 54 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αύξηση της παραγωγής και της έρευνας σε ημιαγωγούς και τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 2 δισεκατομμυρίων που προορίζονται για brands που χρησιμοποιούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

Το κοινοβούλιο της Κίνας εξέφρασε «έντονη αγανάκτηση και αποφασιστική αντίθεση» στο νομοσχέδιο. Ανέφερε σε δήλωση ότι το νομοσχέδιο των ΗΠΑ δείχνει μια «παρανοϊκή ψευδαίσθηση ότι θέλει να είναι ο μόνος νικητής» και διαστρεβλώνει το αρχικό πνεύμα της καινοτομίας και του ανταγωνισμού.

Το νομοσχέδιο πρέπει να περάσει από τη Βουλή των Αντιπροσώπων για να σταλεί στον Λευκό Οίκο, ώστε ο Αμερικανός Πρόεδρος να το υπογράψει και να γίνει νόμος.

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά άλλων, σχετικών με την Κίνα, διατάξεων, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης της λήψης της εφαρμογής κοινωνικών μέσων TikTok από κυβερνητικές συσκευές, ενώ θα αποκλείσει την αγορά drone που κατασκευάζονται και πωλούνται από εταιρείες που υποστηρίζονται από την κινεζική κυβέρνηση.

Θα επιτρέψει, επίσης, στους διπλωμάτες και στον στρατό της Ταιβάν να παρουσιάζουν τη σημαία τους και να φορούν τις στολές τους κατά τη διάρκεια επίσημων επισκέψεων στις ΗΠΑ.

Θα δημιουργεί, τέλος, ευρείες υποχρεωτικές κυρώσεις σε κινεζικές οντότητες που πραγματοποιούν κυβερνοεπιθέσεις στις ΗΠΑ ή κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας από αμερικανικές εταιρείες, ενώ θα προβλέπει επανεξέταση των ελέγχων των εξαγωγών σε προϊόντα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr