NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Έρευνες, Εκθέσεις, Μελέτες
ανάγνωση

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ταξίδια, καταλύματα και εστίαση η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στο α' τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ταξίδια, καταλύματα και εστίαση η μεγαλύτερη πτώση τζίρου στο α' τρίμηνο

Την εξέλιξη των δεικτών κύκλου εργασιών στον τομέα των υπηρεσιών στο α' τρίμηνο 2021, σύμφωνα με προσωρινά και διορθωμένα στοιχεία, ως προς τον αριθμό εργάσιμων ημερών τυπικού τριμήνου,​ έδωσε στη δημοσιότητα τη Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Σύμφωνα με αυτά τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν οι αρχιτεκτονικές δραστηριότητες και δραστηριότητες μηχανικών, τεχνικές δοκιμές και αναλύσεις (+43,3%), ακολουθούν, στη δεύτερη θέση, οι διοικητικές δραστηριότητες γραφείου, γραμματειακή υποστήριξη και άλλες δραστηριότητες παροχής υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις (+27,5%) και στην τρίτη οι δραστηριότητες υπηρεσιών πληροφορίας (+25,6%).

Στην τέταρτη θέση βρίσκονται οι δραστηριότητες απασχόλησης (+16,9%), στην πέμπτη οι εκδοτικές δραστηριότητες (+16,0%), στην έκτη οι ταχυδρομικές και ταχυμεταφορικές δραστηριότητες (+13,3%), στην έβδομη οι δραστηριότητες προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών, παροχής συμβουλών και συναφείς δραστηριότητες (+10,4%), στην όγδοη οι τηλεπικοινωνίες (+8,8%), στην ένατη οι δραστηριότητες προγραμματισμού και ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών (+4,2%) και στη δέκατη διαφήμιση και έρευνα αγοράς (+4,2%).

Τη μεγαλύτερη μείωση (-65,7%) παρουσίασαν οι δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφείς δραστηριότητες. Στη δεύτερη θέση είναι ο κλάδος Παροχή Υπηρεσιών Καταλύματος με μείωση -62,7% και στην τρίτη οι αεροπορικές μεταφορές με μείωση -61,8%.

Ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο κλάδος Παροχής Υπηρεσιών Εστίασης (-58,7%), στην πέμπτη η Παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών, βίντεο και τηλεοπτικών προγραμμάτων, ηχογραφήσεων και μουσικών εκδόσεων (-21,6%), στην έκτη οι Πλωτές μεταφορές (-16,5%), στην έβδομη οι Χερσαίες μεταφορές και μεταφορές μέσω αγωγών (-12,0%), στην όγδοη οι Νομικές και λογιστικές δραστηριότητες (-9,6%), στην ένατη οι κλάδος Αποθήκευσης και υποστηρικτικές προς τη μεταφορά δραστηριότητες (-8,5%), ενώ στη δέκατη βρίσκονται οι Δραστηριότητες παροχής προστασίας και έρευνας (-3,0%).

tziros_ypiresies_a3mino21.jpg?mtime=20210610132501#asset:274655
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr