NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Η Apple γίνεται... αυτοκινητοβιομηχανία και προσλαμβάνει στέλεχος της BMW

Η Apple γίνεται... αυτοκινητοβιομηχανία και προσλαμβάνει στέλεχος της BMW

Ο Ulrich Kranz, πρώην στέλεχος της BMW και, μέχρι και πριν λίγο καιρό, CEO και συνιδρυτής της startup ηλεκτροκίνητων οχημάτων Canoo, προσλήφθηκε από την Apple.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Kranz θα δουλέψει στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που ετοιμάζει η εταιρεία, υπό τον Doug Field, το πρώην στέλεχος της Tesla που διευθύνει τις δραστηριότητες του έργου, το οποίο ονομάζεται «Project Titan».

Ο Kranz ήταν ένα από τα στελέχη που βοήθησαν στην διάθεση του ηλεκτρικού i3 hatchback της BMW και του υβριδικού σπορ αυτοκινήτου i8. Λίγο μετά την αποχώρησή του από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στο τέλος του 2016, ο ίδιος και ο συνεργάτης του στην BMW, Stefan Krause, βρέθηκαν στην Faraday Future και στα τέλη του 2017 έφυγαν και διαμόρφωσαν αυτό που τελικά έγινε η Canoo.

Ο Kranz βρίσκεται πλέον στην κορυφή μιας πολύ μεγάλης ομάδας μέσα στην Apple που εργάζεται σε ένα ηλεκτρικό, αυτόνομο όχημα. Η Apple ξεκίνησε το έργο το 2014, αλλά έχει περάσει από πολλές αναθεωρήσεις, με την εταιρεία σε ένα σημείο να επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη αυτόνομης τεχνολογίας.

Όμως, τον περασμένο χρόνο, επέστρεψε στην προσπάθειά της να αναπτύξει ένα όχημα και σύμφωνα με πληροφορίες έχει πραγματοποιήσει συνομιλίες με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς και εταιρείες μπαταριών.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr