NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κολοσσός των video games μπήκε στο στόχαστρο hackers - Διέρρευσαν σημαντικά δεδομένα

Κολοσσός των video games μπήκε στο στόχαστρο hackers - Διέρρευσαν σημαντικά δεδομένα
11_06_2021 | 11:42 11_06_2021 | 11:46
epixeiro icon Ειδήσεις | Διεθνή, Επιχειρηματικά Νέα

Τα διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο κολοσσός των video games, η EA, έχει πέσει θύμα hacking.

Οι hackers έκλεψαν τον πηγαίο κώδικα του FIFA 21, την μηχανή Frostbite (που βρίσκεται πίσω από τις σειρές ποδοσφαίρου της EA αλλά και το Battlefield) και άλλα εργαλεία ανάπτυξης παιχνιδιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι hackers διαφημίζουν ότι τα δεδομένα πωλούνται σε φόρουμ, αλλά ότι θα λάβουν υπόψη προσφορές μόνο από μεγάλα ονόματα της πειρατικής «κοινότητας».

Ο πηγαίος κώδικας είναι μεγάλη υπόθεση στον προγραμματισμό, οπότε είναι σοβαρό θέμα όταν οι εταιρείες χάνουν τον έλεγχό του. Οι hackers έκλεψαν πρόσφατα τον πηγαίο κώδικα της CD Projekt Red για τα Cyberpunk 2077 και The Witcher 3, ενώ η Nintendo είδε τον πηγαίο κώδικα για πολλά παιχνίδια SNES και Nintendo 64, συμπεριλαμβανομένου του Super Mario Kart και ενός Zelda που δεν έχει κυκλοφορήσει, να διαρρέουν.

Παρόλο που είναι απίθανο άλλοι αξιόπιστοι προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τον κώδικα της EA που έχει διαρρεύσει, οι hackers που μπορούν να δουν τις εσωτερικές λειτουργίες ενός παιχνιδιού ή μιας μηχανής θα μπορούσαν να δημιουργήσουν cheats ή «τρύπες» - θα μπορούσαν επίσης να αποκαλύψουν μυστικά έργα και ιδέες ή σχόλια προγραμματιστών.

Εκτός από τον κώδικα και τα εργαλεία της EA, οι εισβολείς ισχυρίζονται ότι διαθέτουν επίσης προς πώληση SDK του Microsoft Xbox και SDK και API της Sony.

Ένας εκπρόσωπος της EA επιβεβαίωσε ότι οι hackers έκλεψαν «περιορισμένο αριθμό πηγαίου κώδικα παιχνιδιού και σχετικά εργαλεία», αναφέροντας ότι δεν είχαν πρόσβαση σε δεδομένα παικτών. Είπαν επίσης ότι η εταιρεία είχε βελτιώσει την ασφάλειά της μετά την παραβίαση και δεν αναμένει επιπτώσεις στα παιχνίδια ή την επιχείρησή της.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr