NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Αλλάζει η βιομηχανία του gaming: Η Microsoft επενδύει στο cloud hardware

Αλλάζει η βιομηχανία του gaming: Η Microsoft επενδύει στο cloud hardware
Φωτογραφία: Dinosaur918

Η Microsoft θα λανσάρει μια ειδική συσκευή για streaming παιχνιδιών, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Συνεργάζεται, επίσης, με έναν αριθμό κατασκευαστών τηλεοράσεων για να ενσωματώσει την εμπειρία Xbox απευθείας στις οθόνες που διαθέτουν σύνδεση με το Διαδίκτυο, ενώ η εταιρεία σχεδιάζει να φέρει gaming cloud στην εφαρμογή Xbox για PC αργότερα φέτος.

Δεν είναι σαφές πώς θα μοιάζουν αυτές οι νέες συσκευές ροής παιχνιδιών. Η Microsoft δεν παρείχε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ωστόσο, πιθανότατα πρόκειται είτε για μια συσκευή τύπου Chromecast είτε για ένα μικρό κουτί όπως η Apple TV. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό, επίσης, με ποιους κατασκευαστές τηλεόρασης θα συνεργαστεί.

Η Microsoft, με το Xbox Game Pass Ultimate, επιτρέπει ήδη στους συνδρομητές της να παίζουν περισσότερα από 100 παιχνίδια κονσόλας σε Android. Σε λίγες εβδομάδες, θα διαθέσει υπηρεσία gaming cloud σε Edge, Chrome και Safari, για όλους τους συνδρομητές Xbox Game Pass Ultimate.

Με πολλούς τρόπους, η εταιρεία αποσυνδέει τα παιχνίδια από το υλικό - παρόμοιο με αυτό που η Google προσπαθεί με τη Stadia και η Amazon με το Luna. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα που έχει η Microsoft εδώ είναι μια μεγάλη βιβλιοθήκη δημοφιλών παιχνιδιών, κάτι που λείπει ως επί το πλείστον από ανταγωνιστικές υπηρεσίες, με εξαίρεση την πλατφόρμα GeForce Now της Nvidia - αν και αυτή έχει διαφορετικό επιχειρηματικό μοντέλο.

Αυτό που θέλει να κάνει η Microsoft είναι να επεκτείνει το συνολικό οικοσύστημα Xbox, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πουλά λιγότερες κονσόλες υψηλής ισχύος. Η εταιρεία το παρομοιάζει με τη μετάβαση της μουσικής βιομηχανίας σε υπηρεσίες που υποστηρίζονται από cloud και μοντέλα συνδρομής «all-you-can-eat».

«Πιστεύουμε ότι τα παιχνίδια, αυτή η διαδραστική ψυχαγωγία, δεν αφορούν το υλικό και το λογισμικό. Δεν πρόκειται για pixel. Πρόκειται για ανθρώπους. Τα παιχνίδια φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος Xbox, Phil Spencer, της Microsoft. «Τα παιχνίδια δημιουργούν γέφυρες και σφυρηλατούν δεσμούς, δημιουργώντας αμοιβαία ενσυναίσθηση μεταξύ ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Χαρά και κοινότητα - γι 'αυτό είμαστε εδώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Microsoft λέει ότι δεν καταργεί το ειδικό υλικό, και ήδη εργάζεται για την επόμενη γενιά της κονσόλας - αλλά μην περιμένετε σύντομα μια νέα κονσόλα Xbox.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr