NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Beyond Green Skills, πρόγραμμα αμειβόμενης 10μηνης πρακτικής άσκησης από τη Schneider Electric​

Beyond Green Skills, πρόγραμμα αμειβόμενης 10μηνης πρακτικής άσκησης από τη Schneider Electric​

Το Beyond Green Skills είναι το πρώτο talent acquisition πρόγραμμα καινοτομίας για την προώθηση της πράσινης καινοτομίας και την ενδυνάμωση της νέας γενιάς.

Για πρώτη φορά, η Schneider Electric σε συνεργασία με το GreenTech Challenge by ESU NTUA και Innovation Enabler την Mantis Business Innovation, δημιουργούν το Beyond Green Skills, ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αμειβόμενης 10-μηνης πρακτικής άσκησης.

Η Schneider Electric παρέχει ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών μάθησης και εξέλιξης, ανοίγοντας 8 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη για τους συμμετέχοντες του Beyond Green Skills. Στο πλαίσιο αυτό, ανέπτυξε 3 ειδικά διαμορφωμένες θεματικές ενότητες, παρουσιάζοντας τις σύγχρονες τεχνολογικές προκλήσεις πάνω στις οποίες καλεί τους υποψήφιους να αναπτύξουν και να υποβάλουν την καινοτόμο, βιώσιμη λύση τους ως τις 15/07.

Το Beyond Green Skills αποτελεί ιδανική ευκαιρία για τους τελειόφοιτους και νέους απόφοιτους Πολυτεχνικών και Οικονομικών Σχολών, οι οποίοι διαθέτουν λιγότερο από 2 χρόνια εργασιακής εμπειρίας. Έτσι, τους δίνεται η δυνατότητα να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην αγορά εργασίας, απασχολούμενοι με ένα συναρπαστικό αντικείμενο και ενδιαφέροντα projects στις νέες τεχνολογίες, με πολλές ευκαιρίες ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Οι διαθέσιμες θέσεις πρακτικής είναι οι εξής:

  • Digital Transformation Trainee
  • EcoStruxure Digital Coordinator
  • Hydrogen Project Trainee
  • Internal Sales Rep & Business Analyst
  • Services Sales Trainee
  • General Manager Attaché Trainee
  • EV Chargers Project Trainee
  • Digital Customers Experience (DCX) Trainee

Οι θεματικές ενότητες του Beyond Green Skills αφορούν στους τομείς των κτιρίων, των βιομηχανιών, της διαχείρισης ενέργειας & των αυτοματισμών και μαζί με τα βασικά ερωτήματα συνοψίζονται ως εξής:

Buildings of the Future

Με την ψηφιοποίηση και τη μεταστροφή σε παραγωγή από πιο ανανεώσιμες πηγές ηλεκτρικής ενέργειας, καλούμαστε να επανεξετάσουμε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του κτιρίου. Πως μπορεί να γίνει βιώσιμο, ανθεκτικό, υπερ-αποδοτικό και ανθρωποκεντρικό;

Plants of the Future

Πως μπορούν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις να λειτουργούν σε ένα ενιαίο πλαίσιο προς την αύξηση της παραγωγικής & ενεργειακής αποδοτικότητας και του κύκλου ζωής του εξοπλισμού; Πως επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών και των δυνατοτήτων αυτοματισμού;

Access to Energy & Grids

Η παγκόσμια ζήτηση για ηλεκτρισμό αυξάνεται και η αγορές ενέργειας αλλάζουν σε όλο τον κόσμο. Πως μπορεί το δίκτυο να εκμοντερνιστεί; Πως οι πάροχοι ενέργειας μπορούν να ψηφιοποιήσουν, να βελτιστοποιήσουν και να αυτοματοποιήσουν τις λειτουργίες του δικτύου για ένα βιώσιμο μέλλον.

Χρονοδιάγραμμα & Διαδικασία Αξιολόγησης

Το Beyond Green Skills ξεκινάει στις 10 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 28 Ιουλίου. Η διαδικασία συμπληρώνεται με μια σειρά εξειδικευμένων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και workshops, αφιερωμένα στις θεματικές του προγράμματος, τη διαδικασία υποβολής ως τις 15 Ιουλίου και τρεις φάσεις αξιολόγησης. Οι υποψήφιοι αξιολογούνται ως προς την προσέγγισή τους σχετικά με την καινοτόμο ιδέα τους, τα ψυχομετρικά τους χαρακτηριστικά μέσω του παιχνιδοποιημένου τεστ της Owiwi και σε τελικό στάδιο, οι φιναλίστ πραγματοποιούν 1:1 συνεντεύξεις με τη Schneider Electric.

Η τελική επιλογή θα γίνει στις 28 Ιουλίου, ενώ η πρακτική άσκηση θα ξεκινήσει με φυσική παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Σεπτέμβριο του 2021 στα γραφεία της Schneider Electric.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θέσεις πρακτικής και τις προκλήσεις του Beyond Green Skills είναι διαθέσιμες στην επίσημη ιστοσελίδα του προγράμματος: http://greentechchallenge.gr/beyond-green-skills/.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr