NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα
ανάγνωση

Amazon: Ανοίγει παντοπωλείο πλήρους μεγέθους με τεχνολογία που καταργεί τα ταμία

Amazon: Ανοίγει παντοπωλείο πλήρους μεγέθους με τεχνολογία που καταργεί τα ταμία
15_06_2021 | 16:29 15_06_2021 | 16:31
epixeiro icon Ειδήσεις | Επιχειρηματικά Νέα, Εμπόριο

Το νεότερο φυσικό παντοπωλείο της Amazon στην περιοχή του Σιάτλ έχει μια πρωτιά, καθώς θα διαθέτει την τεχνολογία «Just Walk Out».

Είναι η πρώτη φορά που η τεχνολογία χρησιμοποιείται σε ένα κατάστημα πλήρους μεγέθους και σηματοδοτεί ένα ορόσημο για την Amazon, δεδομένου του κόστους και της πολυπλοκότητας της εφαρμογής ενός τέτοιου συστήματος.

Τα καταστήματα Amazon Fresh έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι παρόμοια με ένα παραδοσιακό παντοπωλείο πλήρους μεγέθους, αλλά με πρόσθετη τεχνολογία, συμπεριλαμβανομένων των έξυπνων καροτσιών και των συσκευών Amazon Echo που βοηθούν τους αγοραστές να περιηγούνται στους διαδρόμους.

Το νέο κατάστημα θα διαθέτει επίσης την τεχνολογία «χωρίς ταμείο» που χρησιμοποιεί μια σειρά από κάμερες και αισθητήρες για να καταγράφει όσα βάζουν οι πελάτες στο καλάθι τους όταν ψωνίζουν, εξαλείφοντας τις ουρές. Οι πελάτες σαρώνουν τα τηλέφωνά τους όταν εισέρχονται και απλώς φεύγουν αφού φορτώσουν το καλάθι. Η Amazon χρησιμοποιεί την τεχνολογία στα μικρότερα καταστήματα Amazon Go.

Το πρώτο κατάστημα Amazon Fresh άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο και τώρα υπάρχουν οκτώ στην περιοχή του Λος Άντζελες, τέσσερα στην περιοχή του Σικάγου και ένα στη Βιρτζίνια. Ένα ακόμη σχεδιάζεται στην Jackson Street στην κεντρική περιοχή του Σιάτλ.

Η εταιρεία διαθέτει την τεχνολογία της Amazon Go σε άλλους εμπόρους λιανικής, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην αγορά παντοπωλείων των ΗΠΑ, ύψους 658 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr