NEWSFLASH...
Ειδήσεις | Διεθνή
ανάγνωση

Κυβερνοασφάλεια: Biden και Putin συμφώνησαν σε συνεργασία για τις κρίσιμες υποδομές

Κυβερνοασφάλεια: Biden και Putin συμφώνησαν σε συνεργασία για τις κρίσιμες υποδομές

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ρωσίας αντίστοιχα, Joe Biden και Vladimir Putin, πέρασαν περισσότερες από τρεις ώρες συζητώντας για διάφορα θέματα την Τετάρτη, στη σύνοδο κορυφής στη Γενεύη.

Ένα από αυτά ήταν και το ζήτημα των κυβερνοεπιθέσεων. Αν και δεν ανακοινώθηκαν νέες εξελίξεις, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να μιλήσουν για αυτό που έχει εξελιχθεί σε μια σημαντική πηγή σύγκρουσης μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο Biden είπε ότι αυτός και ο Putin συμφώνησαν να εργαστούν οι εμπειρογνώμονες τους γύρω από μια κατανόηση σχετικά με τους τύπους των κρίσιμων υποδομών που θα πρέπει να είναι εκτός ορίων στις κυβερνοεπιθέσεις.

Είπε ότι οι ΗΠΑ παρουσίασαν στη Ρωσία 16 συγκεκριμένους τύπους υποδομών, όπως ενέργεια, εκλογές, τραπεζικά συστήματα, συστήματα ύδρευσης και αμυντική βιομηχανία.

Ο Biden δήλωσε ότι οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και της Ρωσίας θα παρακολουθήσουν ορισμένες ποινικές υποθέσεις, μια προφανή αναφορά σε εγκληματίες στον κυβερνοχώρο που λειτουργούν με ατιμωρησία από το ρωσικό έδαφος. Ο Putin συμφώνησε ότι υπάρχει αμοιβαίο ενδιαφέρον για το θέμα.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος σημείωσε, επίσης, ότι οι ΗΠΑ έχουν «σημαντική ικανότητα στον κυβερνοχώρο» που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν εναντίον της Ρωσίας εάν έκανε επέμβαση στην κρίσιμη υποδομή των ΗΠΑ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr